Da Anders L. Rasmussen, Helge Nyrud og Børge Bendiksen slapp skiva ”Storm Season” tidligere i år, var de en del av et større maskineri. Selv om skiva ble gitt ut på eget selskap var det Indie Distributions, en av de ledende uavhengige distributørene i Norge, som skulle distribuere plata.

Mellom to stoler

– Vi føler vel at vi havnet mellom to stoler hos Indie med lite oppfølging og markedsføring, sier trommeslager Børge Bendiksen.

Derfor har de nå signert med plateselskapet Ghost Town Artists.

– Jeg tror det er et lurt trekk. Der kan vi være en viktig brikke i et mindre selskap, sier gitarist og vokalist Anders L. Rasmussen.

Det nye plateselskapet ser da også potensialet i tromsøbandet.

Potensial

– Vi ser fram til å jobbe sammen med denne hardtjobbende gjengen. I forhold til samarbeidet med våre partnere, både i Norge og i utlandet, ser vi et stort potensial i bandet, sier Geir Wick i Ghost Town Artist.

Og med nytt plateselskap på plass, er det naturlig nok på tide med en oppfølger til Storm Season.

Oppfølger

– Vi har allerede spilt inn flere låter med Yngvar Mehus som lydtekniker. Han har et utrolig godt øre og forstår lyden vår, sier Rasmussen.

Mehus har vært produsent på plater for sine egne band Taliban Airways og Desert Highway i tillegg til Demonas, Booze Bazookaz og Just Did Doris som nå har skiftet navn til Cazadores. Men Ohmwork får han ikke produsere.

– Nei, det er vi som er produsenter, ler bassist Helge Nyrud.

Trabant i Trollstigen

Etter å ha vist seg fram både nå nylig i Tromsø på Musikkfest, som supportband for det legendariske metalbandet JORN og på festivalen Rockmaraton i Ungarn, ser trioen nå fram til å gjøre ferdig skiva og spille konserter.

– Arbeidet med den første skiva var som å kjøre Trollstigen med en gammel Trabant, sier Bendiksen som ser for seg en langt lettere prosess enn de to årene det tok å lage ”Storm Season”.

Releaseparty

Selv om samarbeidet med Indie nå er over, angrer ikke bandet på å ha vært en del av Indie-maskineriet.

– Den erfaringa har vært god læring. Bandet har masse initiativ og pågangsmot, så nå reiser vi oss igjen, sier Rasmussen.

Og mens dialogen med Indie var mer eller mindre fraværende, tar de det igjen med sitt nye plateselskap.

– Vi har en tett dialog med Ghost Town og de viser en genuin interesse for bandet. De får oss til å føle oss ønsket, avslutter Rasmussen.

19. september holder Ohmwork releaseparty på Driv for singelen ”Reptile”. Det blir den første smakebiten fra det nye albumet som ennå ikke har en slippdato.