I forrige uke dukket det opp ny veimarkering med piler i rundkjøringen ved tunnelinnslaget til Tromsøysundtunnelen. Der vises det at man nå skal ligge i venstre felt om man skal rett fram, men det er det ikke alle som har fått med seg.

– Det er utrolig mange som ennå kjører etter gammel vane. Jeg har holdt på å krasje flere ganger i rundkjøringen siden markeringen kom på plass i forrige uke, forteller Kristin Ballovarre (36).

Kunne gått galt

Ballovarre, som bor i Kroken, men kjører hver dag til jobb i sentrum, fortviler nå over situasjonen.

– Jeg har kjørt rett siden pilene dukket opp, men det er mange som ennå legger seg til høyre når de skal videre. Mandag holdt det på å gå galt, da en bil kom i stor fart opp på siden av meg og vi begge skulle rett fram. Jeg måtte bare bremse opp og slippe ham forbi, men det var nære på, forklarer hun.

At mange ennå ikke har fått med seg de nye pilene er det ingen tvil om.

iTromsø filmet i går rundkjøringen i to minutter, og av 12 bilister, kjørte ni feil.

Ønsker skilting

Ballovarre mener det nå burde skiltes bedre ved tunnelinnslaget.

– Det er jo sånn at det er markering i veien som er gjeldende for bilister, men erfaring viser at ikke alle får med seg disse. At noen kjører rett mens andre kjører galt, gjør hele rundkjøringen veldig skummel.

Hun frykter videre hva som vil skje når snøen kommer.

– Da ser man jo i hvert fall ikke veimarkeringene. Jeg lurer på hvor mange ulykker man vil få der om det ikke skiltes ordentlig og folk fortsetter å kjøre på vane, sier hun, og fortsetter:

– Dersom det oppstår ei ulykke eller noen får bilen skadet på vinteren, hvem har da skylda?

Vurderer situasjonen

Avdelingsleder i Vegvesenets Avdeling Troms, Rigmor Thorsteinsen, forteller at de nå vil se på saken og vurdere om det skal skiltes i rundkjøringen.

– Nå er det sånn at man skal kjøre forsiktig og gi klare tegn på hvor man skal i rundkjøringer. Er det for dårlig varslet, vil vi imidlertid gjøre noe med dette, sier hun.

Thorsteinsen forteller at det ble besluttet å endre på plasseringshenvisningene for å en bedre trafikkavvikling ved tunnelen.

– Særling i rushtiden har vi sett at venstre felt har blitt stående tomt, da veldig mange skal rett fram eller inn i tunnelen. Vi endret derfor på dette for å få mer av trafikken over i venstre felt, forteller hun, og påpeker at det samme ble gjort i Giæverbukta hvor det fungerer godt.