Lene Marlin har allerede fått massiv støtte fra artistkolleger og politikere, samt fagfolk innen psykisk helsebehandling for gårsdagens Aftenposten-kronikk, hvor hun for første gang fortalte at hun hadde forsøkt å ta sitt eget liv.

34-åringen får også offentlig ros fra sin nærmeste familie. Storebror Rune Pedersen skriver på søsterens Facebook-side:

«Stolt storebror! Punktum!!»

Via Facebook utdyper broren:

– Jeg støtter Lene 100 % i forhold til det som hun har formidlet til alle gjennom intervju og kronikk. Er suverent stolt av henne, men velger å ikke uttale meg mer akkurat nå.

VG har foreløpig ikke fått kontakt med Lene Marlin selv. Til NRK sier artisten at hun er rørt over all støtten.

– Dagen har vært helt fantastisk. Jeg er så glad for at jeg skrev denne kronikken. Det er ingen tvil om at dette engasjerer mange. Jeg er ekstremt glad for at jeg kan inspirere andre til å prate om disse tingene, sier hun til NRK.

Den profilerte TV-programlederen Stian Barsnes Simonsen var Lene Marlins kjæreste og samboer da det sto på som best – og verst.

De to ble sammen i 1999, da Lene Marlin var en ettertraktet internasjonal stjerne. Paret holdt sammen i nesten tre år; de flyttet fra hverandre like før Lene Marlin gjorde platecomeback i 2003.

«I was there», skriver Barsnes Simonsen til eksen på sin lukkede Facebook-side i dag – muligens en referanse til den første singelen hun slapp etter eksilperioden, «You Weren't There».

«Takk for åpenheten, Lene», skriver han videre.

«Igjen: stolt av deg!»

I gårsdagens kronikk i Aftenposten betrodde Marlin seg for første gang om at hun for mange år siden forsøkte å ta sitt eget liv. Hun har snakket om det psykiske sammenbruddet flere ganger tidligere, men har hun aldri før gått så i detalj om hva som skjedde.

«(....) Men år har gått, og jeg har innsett at jeg aldri blir helt ferdig med det. Det er en del av meg. Jeg lever med det hver dag og kommer til å bære det med meg for resten av livet. Så da kan jeg like godt si det høyt: At jeg prøvde å ta mitt eget liv», skrev popstjernen i Aftenposten.

Lene Marlin og forloveden Kåre Conradi. Foto: Aas, Erlend