Advokat Svein Kristian Wikstrøm sier at dialogen med kemneren og Skatt Nord er god. Som et ledd i undersøkelsene, har bedriftsidrettslaget engasjert daglig leder i Agio Forvaltning, Trond Fredriksen, som bekrefter at han skal lage regnskap ut fra det materialet som foreligger. Ut over det, vil han ikke kommentere saken.

Når skatteetaten iverksette aksjoner som dette, er det normalt å gå ti år tilbake i tid. Til det har advokat Wikstrøm følgende kommentar:

– I bedriftsidrettslagets tilfelle er det konstatert at de største inntektene har kommet de siste to årene. Her er også bilagsmaterialet godt og det lar seg gjøre å få en god, regnskapsmessig oversikt over aktiviteten.

Vanskeligere

– Går vi lenger tilbake i tid, er det vanskeligere å få en full oversikt. I en slik setting, spørs det om det er mulig å danne seg et fullgodt bilde over økonomien, sier advokaten.

Wikstrøm bekrefter at også skatte- og avgiftsmyndighetene vurderer en slik løsning og at dialogen partene imellom har vært god og konstruktiv.

– Årsaken er at de foregående årene kun har vært mindre summer i omløp og at de som har mottatt godtgjørelse, er innenfor regelverket.

Gammel modell

Den modellen som bedriftsidrettslaget har benyttet seg av ble innført i 2001. I årene etter har laget foretatt utbetalinger av kontanter og kjøp av utstyr til medlemmer som har deltatt i oppdrag.

Ansatte iTromsø har snakket med, sier at den årlige omsetningen i laget har vært mellom 300.000-500.000 kroner de siste ti årene. Sånn sett skulle laget vært registrert i avgiftsregisteret og betalt merverdiavgift av inntektene.

Advokat Wikstrøm presiserer at det kun er et fåtall medlemmer som i årenes løp har hatt inntekter som kan føre til en skattemessig reaksjon.

– De aller fleste ligger under den årlige grensen på 6.000 kroner. Denne gruppen føler seg kriminalisert etter alle oppslagene i media og den pågående granskningen.

Taushetsplikt

Kommunikasjonsrådgiver i Skatt Nord, Sara Olsen, sier at etaten er underlagt streng taushetsplikt og ikke kan uttale seg i enkeltsaker.

– Det betyr at vi verken kan kommentere om det pågår saker hos oss eller noe av innholdet i saken itromso.no etterspør, presiserer Olsen.