I en e-post til kommuneledelsen viser Olsen til det advokat Svein Kristian Wickstrøm, som representerer bedriftsidrettslagets medlemmer, uttaler i dagens iTromsø.

To år tilbake

– Det er ikke holdbart at skattemyndighetene, som det hevdes, kun vurderer en løsning der man bare går to år tilbake i tid.

– Det er av svært stor offentlig og politisk interesse at myndighetene, så langt det er mulig, kommer til bunns i de økonomiske forholdene rundt bedriftsidrettslaget.

Unngå mistanker

Olsen understreker også at det er av stor betydning for alle ansatte ved Brann og Redning og for kommunen som arbeidsgiver, at det ikke blir hengende mistanker om at det er forhold det ikke ryddes opp i.

– Som gruppeleder for Rødt i kommunestyret ber jeg byrådet ta nødvendige initiativ overfor kemneren og Skatt Nord slik at dette blir ivaretatt, presiserer Olsen.

Regnskapsført

Når advokat Wikstrøm sier at det er vanskelig å lage regnskap bakover i tid, har Olsen dette å si:

– Ut fra informasjon i saken som er offentlig kjent, har Sentrumsforeningen og handelsstanden i mange år vært oppdragsgiver/kunder hos bedriftsidrettslaget. Utbetalinger fra disse er naturligvis regnskapsført og skal være tilgjengelige ti år tilbake.

Loggført utleie

– I Kontrollutvalgets rapport var utleie av brannetatens maskiner og utstyr til bedriftsidrettslaget omhandlet.

– Av rapporten gikk det også fram at utleie var loggført og dermed også regnskapsført.

– Dette er naturligvis også materiale som er lett tilgjengelig – mye lenger enn bare to år tilbake, sier Jens Ingvald Olsen i e-posten som er adressert til byrådsleder Øyvind Hilmarsen, byråd Britt Hege Alvarstein og kommunaldirektør Øystein Nermo.

– Har tatt tak

Kommunaldirektør Øystein Nermo understreker at kommunen tar saken seriøst.

Nermo sier at han forstår utspillet til Jens Ingvald Olsen og at advokat Wikstrøm forsøker å avgrense saken til beste for sine klienter.

Premissene

– I dette tilfellet er det verken advokater eller regnskapsførere som legger premissene. Det er det Skatt Nord som gjør.

– Videre vil jeg presisere at også kommunen jobber med saken – blant annet å få kartlagt omfanget av bruken av brannetatens ressurser og utstyr.

God etikk

Han vil imidlertid ikke uttale seg om påstanden om at Skatt Nord kun skal granske de økonomiske forholdene to år tilbake i tid.

– Vi er opptatt av god etikk og god forretningsskikk. I en slik setting, ønsker vi alle kort på bordet, sier Nermo.

Kommunaldirektør Øystein Nermo understreker at kommunen tar saken seriøst. Foto: Marius Fiskum