Når dørene til Arctic Game Jam åpner på fredag er det første gangen et slikt arrangement finner sted i Nord-Norge. Og motivasjonen er klar.

Få spillskapere

– Det finnes ikke så mange som lager dataspill i Nord-Norge, så vi ønsker å samle alle som er interessert i spill og lære dem å lage det, sier Ismet Bachtiar i Pluspoint.

– Skal vi vokse i landsdelen må vi starte med de folkene vi har her, fortsetter Bachtiar.

Kim Daniel Victor Arthur i Superplus mener at dette er en utmerket arena for spillinteresserte å ta steget videre.

Kreative bransjer

– Vi ønsker selvfølgelig å involvere studenter og yngre mennesker, men selvfølgelig også folk fra andre kreative bransjer, sier Arthur.

En av disse bransjene er historiefortellerne. Derfor har arrangørene alliert seg med en av Tromsøs mest profilerte historiefortellere, Endre Lund Eriksen.

– Et spill vil alltid ha bruk for gode ideer, historier, grafikere og musikere. Og ikke minst forretningsutviklere, sier Lund Eriksen som i 2013 startet opp animasjonsstudioet Fabelfjord.

Ikke vanskelig

– Målet for helga er å skape noe sammen. Dessuten er det ikke så vanskelig som mange tror, sier Stian Hansen i Superplus.

Ifølge Bachtiar er det viktig å forstå mekanismene bak spillet.

– Å lage spill er mye lettere nå enn før, sier han beroligende.

Når deltakerne samles fredags kveld er det først lagt opp til å bli kjent med hverandre – såkalt nettverksbygging – før de slenges ut i Kim Daniels Boot Camp (treningsleir, journ.anm.) for spillutviklere.

Ferdig produkt

– Målet for helga er jo å ha et ferdig spill til søndagen. Derfor handler denne treningsleiren mer om å ufarliggjøre og sette i system.

Deretter tildeles deltakerne et tema de skal jobbe ut fra.

– Dette er temaer som for eksempel ”Nå kommer de” som er åpne for å fortolkes, sier Henriette Myrlund i Pluspoint.

Må ha en boks

Ifølge Lund Eriksen kan det være viktig med slike rammer.

– Det gjør det ofte enklere å jobbe, sier han.

– Man må tross alt ha en boks for å kunne tenke utenfor den, skyter Marius Utheim i Superplus kjapt inn og smiler.

Fakta om Arctic Game Jam 2014

Arena hvor kreative mennesker på tvers av ulike fagfelt møtes for å skape noe nytt og spennende i løpet av ei intens og produktiv helg.

Arrangeres av Bedriftsnettverk for Spill og Interaktive Produksjoner og Tromsøstudentenes Dataforening i samarbeid med The Arctic, Pluspoint, Fabelfjord, Greenlit Games, Hjernebølgen og Superplus.

Finner sted i gründerfabrikken Flows lokaler i Storgata 5.

Påmeldingsfristen går ut torsdag.

Mer info og påmelding på arcticgamejam.com