På den siste målingen gjort av Norfakta passerer iTromsø landsdelsavisen Nordlys på ukentlig dekning, og er dermed det største mediehuset digitalt i Tromsø.

- Vi passerte VG før sommeren, og den positive utviklingen har bare fortsatt. At vi nå endelig har nummer 1-posisjonen i Tromsø betyr utrolig mye for oss som lokalavis. Det viser at byens befolkning bruker oss som kilden til hva som skjer her, noe som bygger opp under vår satsning på superlokale nyheter, forteller redaktør Jonny Hansen.

Mens iTromsø har en ukentlig dekning på 72 prosent, går Nordlys tilbake på målingen og har 69 prosent dekning. VG har 64 prosent dekning.

Jobber digitalt

Også nyhetsredaktør Marius Karlsen er strålende fornøyd med målingen:

- Vi er først og best med nyheter fra Tromsø, og dette får vi nå betalt for. Vi har jobbet systematisk med å gjøre et tradisjonelt avishus om til et moderne digitalt mediehus. Det er resultatet av dette arbeidet vi nå ser på målingene, sier Karlsen.

Konsernsjef i Polaris Media, Per Axel Koch, er imponert over utviklingen i Tromsø.

- Dette er en stor dag for iTromsø, men også for HTG og Polaris Media. Jeg er mektig imponert over den digitale fremgangen i iTromsø det siste året, forteller Koch.

Riktig grep, riktig tid

Endringene har også gitt seg utslag positivt for økonomien i selskapet.

- Det snakkes mye om at mediebransjen er i krise, men jeg ser det heller som en unik mulighet for oss. Bransjen må endre seg i takt med leserne, og her har de ansatte i iTromsø gjort en utrolig god jobb, mener redaktør Jonny Hansen.

Han peker på at mediehuset har gjort grep for å møte de nye utfordringene.

- Det er ingen tvil om at verden er blitt digital. Nå viser vi at vi har vært flinke til å tilpasse oss denne utviklingen, ved å gjøre riktige grep til riktig tid. Nå må vi fortsette denne positive trenden, ved å utvikle journalistikken vår videre, sier Hansen, som også legger til at papiravisen ikke er glemt.

- Papir er fortsatt et viktig produkt og vi skal gjøre vårt beste for å videreutvikle oss også der.

Grafen viser historisk utvikling fra 2011 fram til i dag.