Etter mangeårige forhandlinger og diskusjoner med en grunneier på Sydspissen kunne man endelig koble sammen naturstien på Lanes.

- Dette er en seier for allmennheten, sier Britt Hege Alvarstein som er byråd for byutvikling.

I sommer kom man altså fram til en enighet - siden da har arbeidet med å koble en natursti mellom Telegrafbukta, rundt Sydspissen og inn mot sentrum.

Gravemaskin

- Siste delen langs Strandkanten vil komme på plass etter hvert. Nå er det mye bygging og arbeid som hindrer oss der, men i løpet av 6-7 år vil man kunne gå langs fjæra fra Breivika til Telegrafbukta, sier Henrik Romsaas som er prosjektleder i Tromsømarkaprosjektet.

Med god hjelp fra anleggsarbeiderne fikk Alvarstein selv æren av å rive ned skiltet på et skur som står helt ytterst på Sydspissen. Et brekkjern var ikke å oppdrive, så da valgte man gravemaskinen.

- Dette vil bli en ferdselsåre for veldig mange og naboene her slipper å få folk gjennom hagene sine hele tiden. Det er en høyt etterspurt sti som endelig kommer på plass, sier Alvarstein som legger til at den umiddelbare nærheten til fjæra vil gjøre området ekstremt populært for barnehager.

- Den er skreddersydd for barn.

"Lille Bodø"

Stien på Sydspissen blir riktignok ikke ferdigstilt før neste helg, men allerede var det mange som jogget forbi i høstvinden fra Balsfjorden.

- Balsfjordvinden står rett på her. Kanskje man skal kalle denne svingen for Balsfjordsvingen, sier Romsaas.

- Jeg tror jo også alle fra Bodø vil føle seg veldig hjemme her i vinden. Jeg tror "Lille Bodø" er et riktigere navn, sier Alvarstein spøkefullt.

Prislappen ligger på 2.5 millioner kroner og er beregnet over tid hvor 400.000 av dem er fra tippemidler.

Britt Hege Alvarstein fikk revet ned et ettertraktet skilt på Sydspissen. Nå er tomten kommunens og stiene er slått sammen. Foto: Kent-Einar Myreng