– Dette er kjempegod reklame for oss og vi er bare glad for å få vise oss fram, sier Liv Elin Rørberg.

SE OGSÅ: Heftige sambarytmer i sentrum

De hadde blant annet med seg et våpenstativ med kopier av ekte vikingvåpen.

– Dette er en kopi av en bue som ble funnet i Hedeby. Det er det tidligste funnet som har blitt gjort når det gjelder buer, forklarer Hallvard Kongsli.

Kreativ

Kari Lydersen, en av initiativtakerne til Frivillighetens torg og uke, er glad for oppmøtet, både fra foreninger og nysgjerrige tromsøværinger.

– Jeg er bare så imponert over de foreningene som drar med seg vanntanker, hoppbakker og nordlandsbåter, sier Kari Lydersen, en av initiativtakerne til Frivillighetens torg og uke.

Ifølge Lydersen har flere lag innsett nytten av denne anledningen til å vise seg fram.

– Vi har fått 42 påmeldinger og det er litt opp fra i fjor, men jeg synes den største forskjellen er at lagene er mer kreative i år, fortsetter hun.

Vanntank

Kreativiteten var det lite å si på. Tromsø skytterlag stilte med lasergevær, TUIL med spontan linjedans, Kulta lekte med ungene, mens Tromsø Undervannsklubb stilte med egen vanntank hvor man kunne spille bondesjakk med en dykker.

– Det var gøy også vant jeg, sier Sarah Ness (10) om sitt parti bondesjakk.

Dårlig taper

Det tok ikke dykker Martin Berg Hansen godt, og da han hyttet med neven etter seierherren plasket vannet over tanken som Tromsø brann og redning hadde fylt for dem.

– Det er fordi han er en dårlig taper, ler Jan Petter Johnsen i Tromsø Undervannsklubb.

– Dessuten er vi jo en undervannsklubb: hvis ikke alle rundt oss er våte er dagen egentlig ødelagt, fortsetter han.

Amerikansk fotball

Erik Petersen i Tromsø Trailblazers er glad for å skape litt blest rundt sitt idrettslag. Som driver med amerikansk fotball. Kanskje ikke den største idretten i verden?

– Nei, folk i byen vet knapt at vi eksisterer, ler Petersen.

– Da er det godt med et slikt arrangement, sier klubbkamerat Mikael Stoltze.

Tromsø hoppklubb hadde nok det største monteringsarbeidet i forkant av arrangementet. De hadde nemlig med seg en egen hoppbakke med unnarenn i kunstgress.

Skihopp

– Den er fin, men det er lettere å hoppe fra 12-metersbakken i Grønnåsen, sier Kristina Viktoria Angelsen (8).

Jørgen Andreas Pettersen (8) foretrekker også å hoppe på snø og med ordentlige ski.

– Da får man bedre kontroll, fastslår den unge atleten som har drevet på med skihopp siden han var fem.

Rullatorrekka

Lenger ned i gata treffer vi en annen ung atlet. Der er Amine Aregay (5) i ferd med å imponere gutta fra innebandyklubben BK 9000.

– Han er så absolutt et naturtalent, og vi vil jo gjerne rekruttere både barn, unge og voksne til klubben, sier Tom Anders Boholm.

– Ja, alle bortsett fra de aller eldste, skyter klubbkamerat Stig Normann inn. Selv spiller han på det klubben kaller ”rullatorrekka”.

Neste uke går vi inn i Frivillighetens uke hvor man selv kan få prøve de forskjellige klubbenes aktiviteter når de inviterer til åpne dager og treninger.

UNDERVANNSBONDESJAKK: Sarah Ness (10) knuser dykker Martin Berg Hansen. Foto: Ronald Johansen