Det eneste nordnorske produktet som er med videre i kåringen av Norges beste matprodukter på det som i dag er Norges største matfestival, er Halvors Tradisjonsfisks Lutefisk Loin. Den nordnorske lutefisken konkurrerer mot DYBVIK Loins Extra fra Jakob & Johan Dybvik AS i Møre og Romsdal og Røkelas fra Ryfylkelaks AS i Rogaland i kategorien Årets sjømat - bearbeidet.

- Vi er god fornøyd med å være med videre, sier Halvor Hansen, daglig leder av Halvors Tradisjonsfisk AS.

- Tror du på seier?

- Det har jeg rett og slett ikke hatt tid til å tenke på, men jeg håper det. Akkurat nå har jeg vært og hentet Liv (Margrethe Hansen) på flyplassen. Det er hun som har representert oss på festivalen, sier han.

Liv Margrethe Hansen arbeider som produksjons- og kommunikasjonsmedarbeider i selskapet, og har siden fredag vært eneste representant fra Tromsø på festivalen.

Halvor Hansen forteller at det kun var deres produkt fra nord som gikk videre i forrige runde også.

- Det er jeg veldig overrasket over. Det burde ha vært flere nordnorske produkter. Jeg vet ikke hvorfor det ha blitt slik - det finnes mange veldig gode produkter i landsdelen, utdyper han.

Han mener likevel det er en flott anerkjennelse at de har blitt nominert til finalen.

- Det er viktig at vi fra Nord-Norge klarer å hevde oss, selv om det nok er mange flere som fortjener å være med i konkurransen, sier han.

Finalistene går videre til Årets Måltid i Stavanger 8. januar neste år, hvor vinneren kåres under en stor festaften.

Liv Margrethe Hansen hos Halvors tradisjonsfisk skal representere Tromsø under Norges største matfestival Matstreif. Foto: Ronald Johansen