Idet klokken slo 19.00 og Mats Svendsen satte beina på hovedscenen på Kulturhuset var det i gang. En livslang drøm var i ferd med å gå i oppfyllelse. Alt nedlagt arbeid, det siste halvåret med forberedelse og planlegging, tiden prosessen har tatt – alt falt sammen i det som ble et av de største øyeblikkene i Svendsens liv.

– Det var helt magisk. Det hele overgikk mine villeste fantasier, sier Svendsen.

Takknemlig

iTromsø har tidligere skrevet om 30-åringen med hjertefeil og hans reise mot den store drømmen. Med litt over 20 prosent hjertekapasitet har prosessen krevd flere forholdsregler og omveier for å sikre at Svendsen kom i havn på best mulig måte og kunne starte jakten på en musikerkarriere.

– Jeg hadde aldri turt å drømme om å få en så fin mottakelse. Jeg var nok ikke mentalt forberedt på den massive responsen jeg fikk av publikum, sier Svendsen.

Han setter stor pris på alle som tok turen for å se og høre han på scenen.

– Jeg er kjempeglad for at de som kom, tok seg tiden til å dele den store dagen med meg, forteller en lykkelig Svendsen.

Spent, men uthvilt

30-åringen innrømmer gladelig at han var svært spent før konserten.

– Det ble vel kanskje ikke mange timene med søvn i forkant?

– Jo da, heldigvis holdt min kjære kone meg i ørene og sørget for at det ble søvn, så jeg var godt uthvilt før konserten, sier Svendsen og ler.

På spørsmål om å peke ut et høydepunkt fra kvelden, blir det straks vanskeligere å finne et svar.

– Det var så mange høydepunkter! Om jeg må peke ut noe så må det bli at publikum tok imot meg og musikken min så utrolig godt, og så kan jeg trekke fram enestående enkeltprestasjoner fra vennene mine Trine Strand og Jardar Johansen som sørget for at jeg fikk hvilt meg litt bak scenen, noe jeg trengte for å kunne gjennomføre, forteller Svendsen.

Beundringsverdig

Også tilbakemeldingene etter konserten skal ha vært overveldende. Kulturhussjef Erik Smith-Meyer er blant dem som lar seg beundre over Svendsens prestasjon og pågangsmot.

– Begivenheten er i seg selv helt fantastisk. Det er utrolig beundringsverdig at man kan holde fast på det man ønsker og drømmer om og så kjører på for å få det til. Jeg skulle ønske jeg var mer sånn, sier Smith-Meyer.

Få det gjort

Men Svendsen er ikke ferdig med å jage etter de gode øyeblikkene i livet.

– Det som står igjen etter i går er at når jeg sier at jeg skal gjennomføre noe, så skal jeg det – og med det i tankene, går jeg en svært spennende tid i møte.

– Har du en oppfordring til andre som har en drøm?

– Gjør det før det blir for sent – lev mens du er i livet, råder Svendsen.