LANES: Eirik Dahlin kom opprinnelig fra Ballangen, men allerede i 1981 begynte han å sette sitt preg på sin adopterte hjemby. Da begynte han i lære på SAS-hotellet og seks år senere ble han medlem av Kokkenes mesterlaug.

Startet matfestival

– Eirik var en mann med mye kunnskap, historie og erfaring, sier Petter Markussen som selv var læregutt under Dahlin.

De to ble nære venner og i fjor startet de matfestivalen SMAK som arrangeres denne uka. Skjebnens ironi ville ha det til at det er samme uka som Dahlin bisettes i sin hjembygd.

– Det siste vi så til ham var på et møte i kokkelauget 1. september. Deretter syklet han hjem og der døde han, forklarer Markussen.

Dypt savnet

Markussen mener Dahlin vil bli dypt savnet ikke bare i byens kokkemiljø, men også på nasjonalt plan.

– Jeg vet at han nylig takket nei til et verv på nasjonalt nivå, men takket nei fordi han ville tilbringe mer tid sammen med sønnen sin på ni.

En av interessene han delte med sønnen var musikken og lidenskapen for Beatles.

Beatles

– I sommer var de i Liverpool og bodde på hotell med tilknytning til bandet og så utallige tributeband spille Beatles. Så vidt jeg vet traff de også noen av de gjenlevende medlemmene av bandet, sier Markussen.

Dahlin var også en mann som var opptatt av at ungdom som hadde havnet på skråplanet. skulle få en ny sjanse. Han var ofte den som ga dem det.

– Det er sårt å ha mistet ham. Han har betydd mye for kokkemiljøet i byen. For meg har han vært både sjef, mentor og en god venn. Som sådan har han vært med på å forme meg både profesjonelt og personlig siden jeg var 17 år og startet som læregutt hos ham på Brankos, sier Markussen.

– Dette får vi til

På spørsmål om det er noe spesielt han tar med seg fra Dahlin, er Markussen klar.

– Der de fleste sa at dette er uoverkommelig, repliserte Eirik med at dette er enkelt og det får vi til. Jeg håper og tror det er noe jeg har tatt med meg fra vårt vennskap, avslutter Markussen.

Dahlin bisettes i dag.

Eirik Dahlin var glad i musikk og derfor likte han å jobbe på Bukta. FOTO: PRIVAT