Dokumentarserien ”Født i feil kropp” som går på TV2 har allerede rukket å få voldsom oppmerksomhet nasjonalt. I kveld er det Christine Karlsen fra Tromsø sin tur til å fortelle om å skifte kjønn.

- De filmet meg hele veien da jeg flyttet til Oslo, i tillegg til hverdagen min i ettertid. Det handler om å vise hvem vi er, at vi bare er normale folk som alle andre, forklarer Karlsen.

Les også: Forteller hun om hvordan hun ble kvinne

Gruer seg

Da iTromsø snakket med henne i dag gruet hun seg smått til å se seg selv på skjermen.

- Jeg har ikke fått sett noe av det på forhånd, så det blir veldig spennende å se hvordan det blir. Jeg må jo si jeg gruer meg litt, men samtidig gleder jeg meg til å se resultatet, sier Karlsen.

Hun skal se ”premièren” sammen med gode venner i Oslo.

- Vi skal gjøre en helaften ut av det. Så håper jeg det ikke blir kjedelig å se på, sier hun og ler, før hun legger til:

- Men jeg har også cleenexen klar, det blir nok fort mye følelser.

Les også: Blir TV-kjendis

Viktig tema

Hun mener for øvrig at dokumentarserien er veldig viktig for å fjerne fordommer knyttet opp mot det å være født i feil kropp.

- Ut ifra det jeg har sett til nå er den vanvittig informativ. Det er veldig mange misoppfatninger og mye uvitenhet ute og går. Derfor er dette viktig å sette søkelys på, noe jeg synes de har klart i denne serien på en veldig bra måte, uttaler Karlsen.

Les også: Josefin (26) skiftet kjønn på Facebook

Var rørlegger

Selv begynte hun arbeidskarrieren som rørlegger, et tradisjonelt manneyrke.

- Jeg er utdannet rørlegger og begynte i arbeidslivet som det. Nå jobber jeg for så vidt fortsatt i den bransjen, men på et grossistkontor i Oslo, sier Karlsen, som for tiden trives godt i hovedstaden.

- Jeg flyttet vel i hovedsak fra Tromsø for å komme vekk fra all snøen, og trives veldig godt her i Oslo. Det blir nok ei stund før jeg flytter her ifra, sier hun.