- Prosessen har ikke gått så fort som vi hadde håpet på, så det blir ikke noe byggestart i år. Det kan jeg si med én gang, forteller prosjekt- og utviklingsdirektør i Amfi Drift, Torbjørn Torske.

Unormalt lang tid

I utgangspunktet var planen til Amfi-kjeden å starte utbyggingen av Pyramiden i fjor høst.

I januar i år kunne imidlertid Torske fortelle til iTromsø at de planene var blitt kraftig forsinket, da misnøye med prosjekttegningene førte til en helomvending i planene for utbyggingen av kjøpesenteret i Tromsdalen.

Ifølge Torske satte de seg derfor en ny tidsramme, der planen var å gå i gang med byggingen av nye Pyramiden i løpet av 2014. Heller ikke den planen blir det noe av.

- Nå er situasjonen den at byggingen ikke kan tilta før mot slutten av neste år og da er vi egentlig to år på etterskudd, påpeker han.

Ifølge Torske er forsinkelser av en slik størrelse som denne langt fra normalt.

- Vi har en 14-15 pågående prosjekter i Amfi Drift. At prosjekter blir så forsinket som dette, er overhode ikke vanlig, innrømmer prosjekt- og utviklingsdirektøren.

Ulike løsninger

Mens det sist var en helomvending av utbyggingsplanene som skapt forsinkelser, er det andre utfordringer som er årsaken denne gangen.

- Det står på forhandlinger om tomtegrunnen. Der er vi ennå ikke i mål. Vi er i den situasjonen at vi skal i dialog senere denne måneden både med privatpersoner og firmaer som eier tomt der vi har planlagt utbyggingen vår. Før vi får en avklaring på hva vi får kjøpt opp av tomteareal, kan vi heller ikke ferdigstille og sende inn reguleringsplanen, forklarer Torske.

Han kan avsløre at Amfi Drift sitter med tre ulike tegninger for hvordan nye Pyramiden skal se ut. Hvilke tegning de blir å gå for, avhenger av hvor stor tomt de får kjøpt.

- Det er snakk om en forskjell på mellom 7.000 og 8.000 kvadratmeter. Den minste alternativet er på et sted mellom 12.000 og 13.000 kvadratmeter. Vi håper imidlertid å få kjøpt opp det tomtearealet vi ønsker oss, slik at vi kan gå for løsningen som er på 20.000 kvadratmeter, innrømmer Torske.

På høy tid

De endelige planene for hvordan nye Pyramiden skal bli seende ut, håper han dermed kan være klar i løpet av året.

- Reguleringsplanen kan kommunen bruke alt fra seks måneder til ett år på å godkjenne, så i verste fall får vi ikke startet byggingen før mot slutten av 2015, sier han.

Ifølge Torske er det på høy tid.

- I konkurransen med Jekta og andre aktører i Tromsø er det ingen tvil om at vi er nødt til å foreta oss no.

Det mener også senterleder ved Pyramiden, Marit Stokmo.

- Jeg skulle selvsagt helst ha sett at utbyggingen kunne settes i gang på et tidligere tidspunkt, men vi må bare ha forståelse for at ting tar tid. Det er likevel ingen tvil om at det nå er på høy tid at det skjer noe i Tromsdalen, det er noe både vi som jobber her og kundene våre klar på, sier Stokmo.