- Vi sådde til gress og satt opp skilt i fjor om at folk ikke måtte gå ut på veiskuldrene, men vi så at folk likevel tok i bruk sidene av veien til å løpe, gå eller å sykle. Dette var noe vi forutså kunne komme til å skje, så vi ser på ingen måte på dette som noen krise, forklarer prosjektleder for Tromsømarkaprosjektet i kommunen, Henrik Romsaas.

Ikke som planlagt

Som en del av Tromsømarkaprosjektet har store deler av lysløypa fått en betydelig oppgradering de siste årene. Blant annet har det blitt utført heving og utviding av grusdekket, samt at nye grøfter og stikkrenner har kommet på plass.

Etter at veibanen i lysløypa ble kraftig utbedret, var tanken at kommunen skulle få på plass grønne veiskuldre, for å gi lysløypa et estetisk penere uttrykk. Til tross for mange og hyppige skilt i lysløypa om nysådd gress i fjor, har man denne sommeren kunne se at resultatet ikke har blitt helt som planlagt.

- Vi ser at vi bare delvis har lyktes med intensjonen vår. Selv om vi selvsagt hadde sett at det var grønt der, vet vi at dette er et problem som flere andre steder i landet også har slitt med, påpeker Romsaas.

Han svartmaler dermed på ingen måte situasjonen, og ønsker ikke at kommunen skal stramme inn på regelverket for bruk av lysløypa.

- Nei, vi blir verken å skilte her på nytt eller å kommunisere til brukerne at det er forbudt å benytte veiskuldrene, påpeker Romsaas.

Vedlikehold nødvendig

Bortsett fra at det rent estetisk sett altså ikke ser fullt så pent ut som ønskelig i lysløypas veibane, lar ikke prosjektlederen seg stresse nevneverdig.

- Så lenge det ikke blir dype spor i veiskuldrene er dette uproblematisk, men det kunne vært hakket grønnere. Vi får derfor heller gå over med litt etterfylling av jord og kanskje så litt til neste år, forklarer Romsaas.

Ifølge prosjektlederen trengs det i tillegg jevnlig vedlikehold av veitraseen i lysløypa for å opprettholde den gode standarden.

- Hver dag benytter 2.500 mennesker seg av lysløypa. Beregninger vi har gjort viser at vi derfor må legge et tynt lag med nytt dekke her hvert fjerde år.

Prosjektleder for Tromsømarkaprosjektet i kommunen, Henrik Romsaas, ser ikke på det som noe krise at kommunens forsøk på å så gress i lysløypa ble nok så mislykket.