I et brev sendt ut til en rekke medier tirsdag ettermiddag kommer de tidligere bandmedlemmene i The Pussycats Friedel Brandt, Ottar Aasegg og Ingemar Stjerndahl med tungt skyts mot det ”nye bandet”.

Sverre Kjelsberg og Trond Graff er nemlig på turne for tiden, en turne de kaller for The Pussycats 50-årsjubileum.

– De har med seg innleide musikere som skal erstatte oss tre originale Pussycats- medlemmer. De opplyser ikke at de bare er to pluss innleide musikere, men reklamerer som om de er originalbesetning. De reiser rundt og «lurer» det norske folk. Det er jo ikke godt å vite hvordan vi ser ut etter alle disse årene, skriver Brandt.

Økonomisk krangel

Brandt sikter også til det han mener er lureri for å tjene ekstra penger.

– Om de personlig dummer seg ut angår ikke meg, men at de bruker Pussycats-navnet (og de tre originale medlemmene) til egen økonomisk vinning, bekymrer meg mer. Jeg håper de avlyser dette, uttaler tidligere medlem Brandt.

Nåværende medlem, Sverre Kjelsberg, mener de tidligere medlemmene meldte seg ut for lenge siden og dermed ikke har noe krav på penger.

– Friedel Brandt sa jo opp i bandet for 15 år siden, så jeg kan ikke forstå at han skal være med å skumme fløten hver gang det er penger i luften, sier Kjelsberg til iTromsø, som blant annet referer til at gruppa spilte sammen på Buktafestivalen i 2011.

LES OGSÅ: Pussycats inn i celebert selskap

Ikke i form

De tidligere medlemmene sier det uansett hadde vært uaktuelt å være med på turneen, men at det godt kunne hende de ville deltatt på konserten på Kulturhuset.

– En mer spiselig fremgangsmåte for både oss hadde vært om Sverre og Trond hadde spurt om vi ville være med å lage konsert som et 50-årsjubileum til Tromsø. Kanskje alle hadde stilt opp. Men da hadde de fått mindre honorar enn om de kan leie inn musikere til en billigere penge, påstår Brandt.

LES OGSÅ: The Pussycats er endelig på plass i Rockheim

Kjelsberg sier det hadde vært uaktuelt å ha de tidligere medlemmene med, på grunn av deres form.

– Det er som i fotball. Du kan ikke melde deg ut, for så å komme tilbake 15 år etterpå og forvente at du kan være med. Når man hopper over så lenge er man ikke god nok når man kommer tilbake, mener Kjelsberg.