Bamsehelse tok Medisinstudentenes Humanitæraksjon (MedHum) på alvor da tredjeårsstudentene i går både plastret, sydde og medisinerte en rekke pjuske bamser i alle former og fasonger.

– Vi arrangerer Bamsesykehuset fordi vi vil øke oppmerksomheten rundt MedHum. I år samler vi inn penger blant annet med bøsseaksjon som går til et prosjekt som Leger uten grenser har i Sierra Leone. Der ønsker vi å redusere barne- og mødre-dødeligheten, forteller styremedlem i MedHum Ingvild Skålnes Elverud.

Bamsesykehuset er til for å engasjere både barna og foreldrene deres.

– Barna kan komme med bamsene sine og vi kan gi dem reseptlapper der foreldrene kan lese om aksjonen, legger Elverud til.

Ulike skader

Alle byens barnehager var invitert til Bamsesykehuset i går, og der måtte medisinstudentene behandle alt fra fallskader, feber, brukne bein og avrevne poter.

Lucas Emilian Jensen (4,5) hadde tatt med seg bamsen Smurf (5). Han hadde det slett ikke så bra, og trengte dermed legehjelp på Bamsesykehuset.

– Han har lungebetennelse OG knekt arm, fortalte Lucas, og fikk prøve å lytte på hjertet til Smurf med student Sandra Kristiansens ekte stetoskop.

Etter undersøkelser og bandasjering var det klart for det kanskje aller viktigste: å hente ut den reseptbelagte bamsemumsen på Bamseapoteket.

Drage

En annen kar med laber helse var dragen Ild (50). Han sleit ifølge eier Noah Rognseth (4,5) med dårlig sprut i ilden.

– I tillegg må han syes, for han har fått hull!

Det fikk han selvfølgelig god hjelp med fra medisinstudentene.

Ifølge student og Bamsesykehusdirektør Amar Sund Singh lærer medisinstudentene mye av å arrangere Bamsesykehus.

– Absolutt! Vi lærer å kommunisere bedre med barn, noe som kan være ganske vanskelig, sa han.

På lørdag skal det være nytt Bamsesykehus, denne gangen på Jekta.

BARNEHAGER: Alle byens barnehager var invitert til Bamsesykehuset på MH-bygget. Der fikk bamsene både drypp, plaster, sting og medisiner. Foto: Ronald Johansen
VOND RYGG: Kosekatten til Sanna Johansen (4) måtte få hjelp til sin vonde rygg. Foto: Ronald Johansen
STETOSKOP: Etter at bamsen Smurf hadde fått behandling for lungebetennelse og knekt bein, fikk Lucas Emilian Jensen (4,5) teste ut stetoskopet til student Sandra Kristiansen. Foto: Ronald Johansen