På torsdagens pressekonferanse, arrangert av fylkesråd for samferdsel Ivar B. Prestbakmo, ble "Handlingsplan for fylkesveier i Troms 2014-2017" lagt frem.

Dårlig veistandard

I Troms er det 2900 kilometer fylkesvei, hvorav omtrent 300 kilometer er grusvei.

- Tromsø har også mange fylkesveier og alle er slettes ikke like gode. Også i Tromsø vil det merkes på veistandard om vi ikke klarer å løse vedlikeholdsetterslepet, sier Prestbakmo til iTromsø.

En nasjonal rapport fra i fjor viser nemlig et vedlikeholdsetterslep på 6-8 milliarder i Troms, og 50-70 milliarder nasjonalt.- Min ambisjon er at med en Troms-, kyst- og nordnorsk dugnad vil vi sette dette på nasjonal politisk dagsorden på en sånn måte at vi får gjort noe med de store utfordringene som etterslepet gir.

Må jobbe sammen

- Hvordan vil en slik dugnad foregå?- Det handler om politisk håndverk. Vi må se felles utfordringer, felles løsninger og jobbe felles i lag for å nå de målene. Å få nasjonale myndigheter til å se at å løse vedlikeholdsetterslepet kanskje er det viktigste grepet vi kan gjøre for å sørge for at vi fortsatt skal produsere de verdiene vi gjør i dag.