Eirin Olsen var på vei hjem etter å ha hentet datteren på tre år i barnehagen. Hun lå lenge bak en gråblå småbil, og da hun kjørte forbi, fulgte den andre bilen etter henne helt til hun kom hjem. Der skal det ha oppstått et basketak mellom Olsen, som er gravid i 8 måned, og en aggressiv middelaldrende kvinne.

– Jeg ble redd da jeg så at hun fulgte etter meg, og da jeg gikk ut av bilen kom hun skrikende og gestikulerende mot meg. Hun hadde også et småbarn i baksetet, og hun skreik at jeg hadde kjørt for nært bilen hennes. Plutselig, ut av det blå, slo hun til meg over øynene og nesa, hevder Olsen.

Hun medgir at hun også skal ha slått tilbake, men hevder hun gjorde dette i selvforsvar.

Ord mot ord

Hendelsen skal ha skjedd rundt klokken halv fem torsdag ettermiddag, og begge kvinnene har i ettertid meldt ifra om hendelsen til politiet. Ifølge operasjonsleder i Troms politidistrikt, Øyvind Gundersen, har de to gitt vidt forskjellige beskrivelser av hendelsesforløpet.

– Begge kvinnene i denne saken har ringt til oss for å melde fra om hendelsen. Deres historier spriker veldig, for å si det mildt. Vi har oppfordret begge to til å komme inn og anmelde forholdet i morgen, og avventer dermed at de gjør det, forteller operasjonslederen.

Synlig langfinger

Olsen sier det hele begynte da den andre kvinnen bråbremset i 80-sonen på vei mot Tisnes. Hun skal da ha fortsatt som normalt, før hun igjen bråbremset. Deretter skal hun ha stoppet i ei busslomme og vist fingeren til Olsen i det hun kjørte forbi.

– Jeg ble utrolig redd da hun slo. Det første instinktet mitt var å krøke meg sammen, og beskytte magen min. Jeg husker ikke så mye etter dette, men jeg slo også tilbake på et tidspunkt. Det hele endte med at hun skrek til meg at hun skulle anmelde meg, før hun forsvant i bilen sin.

Veldig redd

Olsen hevder hun ble svært redd i ettertid. Imens basketaket forløp, skal datteren hennes ha ligget og sovet i baksetet på bilen.

– Jeg kjente slaget etterpå også, og magen min ble hard som et resultat av stresset og redselen jeg hadde blitt utsatt for. Men det verste var likevel å tenke på at datteren min kunne ha blitt vitne til noe så fælt som at mammaen hennes ble slått ned av en fremmed kvinne, fortsetter Olsen.

Ifølge henne har det heller ikke vært noen vitner til selve hendelsen.

Operasjonsleder Gundersen kan ikke kommentere forholdene i denne saken spesielt, men sier på generelt grunnlag at skyldspørsmålet i slike saker blir avgjort på bakgrunn av sannsynligheten og troverdigheten som ligger bak de ulike forklaringene.

– Utover dette kan jeg bare si at vi kommer til å vurdere forholdene og forklaringene i denne saken når det foreligger konkrete anmeldelser, avslutter operasjonslederen.