Fredag formiddag åpnet årets Forskertorg, som er en del av årets Forskningsdagene i Tromsø.

Torget, som holder åpent fredag og lørdag, kan by på en rekke ulike stands der forskere fra flere ulike institusjoner presenterer sine forskningsarbeider på kreative og spennende måter.

Utkledning og show

Et av de mest populære bidragene var Kreftforeningens stand, der foreningens representanter var kledd ut som tvilsomme kjemikere inspirert av den populære TV-serien ”Breaking Bad”. TV-seriens hovedperson er en helt vanlig mann, men når han får vite at han har kreft, går han over til å fremstille dop og drive med tung kriminalitet.

– En kreftcelle er litt som denne hovedpersonen. Den starter med å være helt normal før den så går over til å bli ond. Vi håper at vi med denne tilnærmingen gjør det lettere for ungdom å forstå hva kreft egentlig er, forteller Geir Ringvold fra Kreftforeningen.

Ringvold kunne også friste forbipasserende med kreft-quiz, nyttig fakta og lysende blått, hjemmelaget godteri.

Vil nå ut til ungdommen

– Målet vårt med Forskningstorget er å vise fram spennende forskningsarbeider for ungdommer slik at de forhåpentlig vil bli interessert i forskning og kanskje tenkte seg en utdannelse innen forskning, forteller torgkoordinator Pernille Devold Kolsing.

I løpet av fredagen ventet Devold Kolsing inn over 300 ungdomsskoleelever på torget.

– Det er utrolig moro for oss å være her og få lov til å snakke med alle ungdommene. Det gir oss en unik mulighet for å vise fram arbeidet vårt og kanskje motivere noen av dem til å ta forskningen vår enda et skritt videre i fremtiden, sier Christopher Sivert Nielsen som sammen Det helsevitenskapelige fakultet (UiT) var på plass for å fortelle om folks helse i Tromsø.