Byrådet har som kjent vedtatt at Kjoselvdalen skal utredes som mulig vertssted for den nye skytebanen i Tromsø kommune.

Dagfinn Hansen, som er grunneier på stedet,  stiller seg undrende til at Rieber Prosjekt AS er involvert i prosjektet, til tross for deres langvarige engasjement som teknisk konsulent på vegne av det frivillige skyttervesen.

– Vi vet ikke hvilken rolle Rieber vil ha i prosjektet før utredningen av skytebanen er ferdig. Likevel har Rieber tette bånd til skyttervesenet, og jeg tror de kommer til å tale skytternes sak. Her kan man nesten oppfatte det som at Tromsø kommune har kjøpt en ferdig rapport fra noen som de vet kommer til å stille seg positive til en skytebane i Kjoselvdalen, sier Hansen oppgitt.

Tidligere utredet

Han synes videre at det er betenkelig at Sweco Grøner utførte en utredning av Kjoselvdalen som beliggenhet for skytebanen så sent som i 2006. Rapporten var ifølge Hansen knusende, og stoppet den gangen videre planregulering av saken.

– Det har allerede blitt brukt mange millioner kroner av skattebetalernes penger på disse utredningene, så hvorfor skal et nytt selskap med bånd til skytterne gjøre samme jobben på nytt? ønsker han å vite.

Vil lande saken

Politisk rådgiver ved byrådsavdeling for finans, Peter Reinholdtsen, mener det blir feil å insinuere at kommunen ikke har rent mel i posen. Han hevder kommunen har alle intensjoner om å gjennomføre en ryddig prosess.

– Det kjenner jeg meg overhodet ikke igjen i. Det finnes ingen sak i Tromsø kommunes historie som er så grundig utredet som denne. Etter å ha utredet den i fire tiår, har vi ikke råd til å gjøre noen feilsteg i forhold til å lande denne saken. Derfor ønsker vi selvsagt å få en mest mulig korrekt vurdering av forholdene i Kjoselvdalen, hevder han.

Ingen alternativer

Videre så sier han at skytebaneentreprenører er sjelden vare i Norge, og at derfor kan være vanskelig å gå utenom Rieber i en slik planprosess.

– Det er Rieber som er ansvarlig for byggingen av omtrent alle skytebanene i Norge. Om han blir erkjent inhabil fordi han har god kunnskap, ja, det ville være et litt dumt prinsipp.