Julemusikk, ribbe, pinnekjøtt og pepperkaker. Det ble ikke spart på julestemningen i boden til Clarion hotell The Edge under SMAK-festivalen fredag. I boden rett ovenfor Stortorget var julemusikken på, de ansatte kledd i nisseluer, og både juletre og gaver var satt fram. September er kanskje noen måneder for tidlig, men det var ikke uten grunn at hotellet valgte å gjøre dette.
SE VIDEO: Se stjernekokken avsløre sine tips
Snart julebord
– Vi ville gjøre noe annet, forteller kjøkkensjef hos The Edge, Tommy Olsen.
Og det er ikke lenge igjen til julebordssesongen er i gang. Hotellet promoterte derfor også sitt julebordshow som de skal ha med Jardar Johansen fra slutten av november og fram til midten av desember.
– Folk synes kanskje at vi er litt vel tidlig ute. Men vi ville slå starten av marsipansalget i butikkene, og det tror jeg vi gjorde, sier Olsen og ler.
Mack lanserer nytt øl under SMAK-festivalen
Lukten lokket
Noen av dem som fikk seg et julemåltid fredag var Marius Fjellberg, Mads Pedersen, Filip Sørensen og Martin Lindbom. De brydde seg ikke om at det var september – julemat skulle de ha.
– Det var litt rart først da vi la merke til julestemningen, men lukta av maten fikk oss hit, sier Marius Fjellberg.
På hver sin tallerken fikk de servert både ribbe, pinnekjøtt og det tilbehøret som skal til.
– Det var skikkelig godt, sier Martin Lindbom.
– Men kanskje litt lite, legger Mads Pedersen til.
Det er andre gang SMAK-festivalen arrangeres i byen, og i år med flere boder å velge i.
Skal arrangerer egen matfestival for barn
Matfest
Med alt fra pølser til finnebiff og hjemmelagde siruper tok flere folk turen til Tromsø sentrum for å få en smak av nordnorske råvarer. I Helmersens Delikatessers telt ble det servert både pølser, smørbrød og ”pulled duck”, en annen variant av den populære matretten ”pulled pork”. Den sistnevnte retten ble boden først utsolgt for.
– Det er den nye tacoen, sier innehaver av Helmersen Delikatesser, Sindre Helmersen.