Fra sitt eget kjøkkenhimmelrike i Sverige til hjertet av Ishavsbyen for å lære Tromsø-folket tips og triks i bakingen gikk turen for Manuela Kjeilen. Etter bloggsuksess og flere utgitte og kommende bøker om bakekunsten har Kjeilen blitt et fremtredende og anerkjent forbilde for mange innenfor dekorsyslingen.

– Jeg har demonstrert ulike måter å dekorere cupcakesene på og svart på en del spørsmål som folk har. Mange har sett ulike typer cupcakes på bloggen min og lurer på hvordan man kan gjøre det selv, men jeg har også signert bøker og fått gaver. Det har vært utrolig morsomt å møte folk, sier Kjeilen.

Smaken viktigst

I nesten 30 år har dekordronningen hatt en lidenskap for cupcakes som har drevet henne.

– Jeg prøvde meg på det da jeg var tolv år gammel for første gang, og det var ikke spesielt vakre resultater, men jeg var stolt likevel, sier Kjeilen, som mimrer tilbake til den gang hun brukte ti ganger så mye bakepulver som oppskriften tilsa.

– Det er heldigvis ikke sånn nå lenger. Men jeg mener fortsatt at smaken er det viktigste, så lenge det er godt er det ikke så veldig nøye med pynten, hever Kjeilen, selv om hun selv legger mye arbeid i bakverkenes utseende.

Kjærlighet og frosting

Ifølge bakemesteren er det aller viktigste at man baker med kjærlighet.

– Jeg begynte å bake for å glede familien og fortsatte fordi jeg syntes det var gøy. Det er en god måte å koble av på for meg, jeg trives veldig godt. Man må ta seg den tiden det tar, prøvesmake og øve, forteller Kjeilen.

Og hennes aller viktigste tips for å lykkes med cupcakepyntingen handler om det man topper med.

– Stabil frosting er nøkkelen, og riktig tip. Så må man bare få gjort det gjentatte ganger, plutselig sitter det, oppfordrer hun.

Ingen ekspert

Man skal heller ikke trenge å være noen ekspert for å få til et resultat en kan være fornøyd med.

– Jeg er ingen ekspert, jeg har bare en stor lidenskap for baking og pynting av mat, avslutter en glad og fornøyd Kjeilen.

DEKORDRONNING: Cupcakeentusiast Manuela Kjeilen viste Tromsø-borgerne hvordan hun pynter sine cupcakes. Foto: Dana Meknas
Sverre-Andrè Opdahl prøver seg på cupcake-dekor. Foto: Dana Meknas
Foto: Dana Meknas