Torsdag oppsto det et avvik ved UNN der to ungdommer fikk rundt 20 ganger for mye cellegift under en cellegiftbehandling.

- Jeg synes det er helt forferdelig. For meg som har opplevd galskapen til UNN helt siden 2010, og samtidig fulgt med på hva som har foregått, så er dette bare en av flere negative hendelser derfra. Jeg synes det har vært en svært negativ utvikling i de siste årene. Dette burde få konsekvenser for ledelsen, men uheldigvis er det fortsatt de samme folkene som sitter i styret, forteller Dag Rørbakk.

Da Rørbakk sto fram med sin historie kom det fram at han ikke var alene. 450 andre pasienter led en lignende skjebne.

Føler seg ikke trygg

- Nå håper jeg virkelig det blir satt tiltak slik at man kan føle seg trygg, for jeg gjør i hvert fall ikke det. Det er veldig synd at hele landsdelens sykehus skal holde på denne måten. Det er svært viktig at denne tilliten blir opprettet, sier Rørbakk.

Kan ikke skje igjen

Kreftforeningen er klar over at menneskelige feil kan oppstå, men rutinene er på plass for å sørge for at slike ting ikke skal skje.

- Jeg understreker at vi ikke kjenner detaljene i denne saken, men på generelt grunnlag er dette en svært alvorlig hendelse, som ikke skal skje. Så lenge det er mennesker som håndterer medisiner og utstyr kan feil oppstå, men da må man ha systemer og rutiner som fanger dem opp. Vi forventer at alle involverte instanser på UNN går gjennom rutinene slik at dette ikke skjer igjen, sier Randi Børresen til iTromsø.

Styret må ta ansvar

- Jeg ser ikke bort fra at en ny ledelse hadde gjort en bedre jobb. Det har vært så mange negative hendelser på dette sykehuset at jeg rett og slett ikke klarer å se hvordan folk klarer å føle seg trygge med et slikt sykehus. Noen må til syvende og sist ta ansvar, og da er det naturlig å se til ledelsen, sier Rørbakk

- Jeg mener de bør tre tilbake, slik at det kan komme til nye folk. Det har jeg ment hele veien. Selv om dette dreier seg om sykehusapoteket så er det fortsatt en del av UNN. Jeg håper at denne ledelsen ikke atter en gang slipper så lett unna det ansvaret de har over for pasientene. Hva er det dette styret er godt for, hvis de ikke klarer å sørge for at rutinene blir fulgt, spør Rørbakk.

iTromsø prøvde søndag kveld å få en kommentar UNN, men lyktes ikke. Nå har imidlertid UNN kommet med et tilsvar: Ukritisk om cellegifttabben