Spisestedet De 4 Roser delte i går på sin Facebook-side et bilde av anleggsarbeidet utenfor restauranten med kommentaren ”Ja ... Her skal vi da drive en kafé og restaurant.....”.

Daglig leder, Trine Eilertsen, sier arbeidet som pågår har konsekvenser for driften.

– Vi føler absolutt at det går utover driften. Det er ikke gjennomkjøring på veien og den har vært stengt veldig ofte det siste året.

Ikke varslet

Hun sier de ikke har fått varsel om arbeidet som foregår nå.

– I går gravde de opp bakken her og bakken ved siden av, som betyr at vi nå ikke har noe sted å få varelevering. Vi har en container rett utenfor og en gravemaskin nesten i inngangsdøra, det er ikke spesielt sjarmerende.

Det er heller ikke bare varelevering det går utover.

– Vi merker nedgang i antall gjester. Vi får tilbakemeldinger fra flere stamgjester som pleier å være innom for kaffe som kommer sjeldnere nå på grunn av arbeidet som foregår i gata. De drar heller på andre steder. Jeg skal ikke si at det utelukkende skyldes arbeidet, men vi merker hvert fall en klar nedgang, sier hun.

Mye støy

Hun sier gravearbeidet har vært slik i en uke.

– Som sagt har det vært mye stengt i løpet av det siste året på grunn av hotellbyggingen her. Men vi håpet jo denne gang det skulle gå ganske kjapt, siden vi ikke har fått beskjed. Vi blir veldig lite synlig for kunder, spesielt på kveldstid.

I tillegg til at hun mener anleggsarbeidet er sjenerende, er det også mye støy.

– Utenfor er det veldig mye bråk og det høres veldig godt når noen åpner døra. Det er jo fint å sitte inne når inngangsdøra er igjen, men det vet man jo ikke når man står utenfor.

– Gjør bare jobben vår

Roald Madsen AS, som gjennomfører arbeidet i gata, sier alle rutiner er fulgt.

– Vi gjør bare en jobb på vegne av en kunde. Vi har søkt til alle instanser om og har gjort dette helt oppskriftsmessig. Det ble også sendt ut byggevarsel i forkant av arbeidet, sier Rune Madsen, som legger til at det er synd at det går utover kafeen. .

– Det er selvfølgelig høyst beklagelig, men det er eneste måten for oss å få gjort jobben vår på, konstaterer Madsen.