Mandag kveld la Tor Aamodt Wigum ut denne undervannsvideoen på Facebook fra helgens kveitetur med Tromsø Havfiskeklubb.

"Lars og Øyvind sørget for at tre kveiter ble dratt ombord. Jeg fikk ingen denne gangen, men som videoen viser var jeg ganske så nært!" skriver Wigum om videoen på nettstedet.

- Vi har vært ute å fisket etter kveite mange ganger før. Denne gangen tenkte jeg at jeg kunne feste et kamera på snøret for å se hva som er der nede, sier Wigum til iTromsø.

Trigger kveita

Han festet et vanntett GoPro-kamera på en jernstang på snøret, sammen med en hel sild som agn i enden.

Det var nok til å gjøre kveita nysgjerrig.

- En hel sild som flyter i vannet er noe som trigger kveita, og dette ble jo veldig artig.

- Jeg hadde sett at noen andre hadde gjort dette en gang før. Det så ganske kult ut, så jeg ville gjerne teste det selv. Jeg var nok litt heldig at vi fikk dette klippet, forteller han.

Fiskeren er usikker på om det er en eller to kveiter man ser på videoen.

- Jeg hadde håpet at det skulle bli en film av det. Man vet jo aldri hvordan kameravinkelen er, men dette ble stilig, sier Wigum om videoen som er tatt rundt øyene på yttersida.

- Var det ergelig at du ikke fikk kveita på kroken?

- Det var litt surt, men det er sånt som skjer. Jeg kjente at det ble tungt, men den hadde flaks at den slapp unna, sier han lattermild.

LES OGSÅ: Lader opp til VM i havgapet utenfor Tromsø

Mellom 30-50 kilo

Den relativt ferske kveitefiskeren, som til vanlig jobber på UiT og tar en doktorgrad i jus, forteller at debatten har gått i miljøet og havfiskeklubben om hvor stor kveita i videoen kan ha vært.

- Jeg lener meg på de fagkyndige som sier at den sannsynligvis er mellom 30-50 kilo.

Så langt står han med 22 kilo som sin tyngste kveite.

Hadde han fått kveita på kroken ville det vært ny personlig rekord for fiskeren, som var med på kveitefiske for første gang i fjor.

- En kveite kan bli opp til 300-400 kilo, så den kan bli ganske svær. Den største som er tatt i klubben er 170 kilo, avslutter han.

Tor Aamodt Wigum begynte med kveitefiske i fjor og forteller at den største han har fått på kroken var 22 kilo.