Det bekrefter politiinspektør Einar Sparboe Lysnes overfor iTromsø. Han bekrefter også at den drapssiktede ble pågrepet av politiet i samme område som Hermod Magne Steinsund (48) bodde og ble drept.

- Siktede er en mann i 40-årene som bor i samme område som avdøde, sier Lysnes.

Han opplyser at den drapssiktede mannen er tidligere straffedømt, men vil foreløpig ikke opplyse for hva slags type saker.

Ransaking

Avdøde Steinsund ble funnet død av en bekjent tirsdag i 15.30-tiden. Politiinspektør Einar Sparboe Lysnes understreker at dette ikke er samme person som nå er siktet for drapet.

- Det var den samlede etterforskningen som førte til at vi etter hvert gjorde nærmere observasjoner av den siktede, og som igjen førte til at vi fant skjellig grunn til å mistanke mannen for drapet. Et prioritert etterforskningsskritt har vært ransaking av siktedes bopel, sier Lysnes.

Han opplyser at avdøde vil bli obdusert i løpet av dagen.

- Vi er nå ferdig med undersøkelsene på åstedet. Kripos har gjennomført et omfattende arbeid, sier politiinspektøren.

Mye gjenstår

Hermod Magne Steinsund ble drept med et skytevåpen, men politiet vil foreløpig ikke kommentere nærmere hva slags våpen som er brukt. De vil så langt i etterforskningen heller ikke opplyse om Steinsund ble drept av ett eller flere skudd.

Politiinspektør Einar Sparboe Lysnes opplyser at politiet ikke utelukker flere pågripelser i drapssaken.

- Vi ønsker ikke å smalne etterforskningen. Det er mange kriminaltekniske oppgaver som gjenstår, sier han.

LES  MER: Hun skal forsvare den drapssiktede

Den drapssiktede mannen i 40-årene skal ha samtykket i varetektsfengsling, men har ikke erkjent straffskyld etter siktelsen. Fengslingsmøtet vil bli avholdt i løpet av dagen eller i morgen.

Hans forsvarer, advokat Ann Turid Bugge, opplyser til iTromsø at hun har snakket med sin klient, men at hun så langt ikke har diskutert sakens realiteter med den drapssiktede.