Over 500 studenter, og 32 bedrifter deltok på årets arrangement på universitetet. Studentene var strålende fornøyde over å få kunne møte byens bedrifter – mens bedriftene var likeledes glade for å komme i kontakt med deres fremtidige arbeidstakere.

– Det er veldig inspirerende og lærerikt å være med på dette. Det er jo fremtiden vår det handler om, og det har vært en flott måte å lære mer om hva de forskjellige bedriftene holder på med, stråler Espen Vik, som studerer økonomi og administrasjon ved UiT.

Nye ideer

Medstudent Kasper Kristoffersen mener HHT-dagen er en god måte å få nye ideer på.

– Det er et veldig bredt spekter av bedrifter som er representert ved standene her. Derfor får man kunnskap om hva man kan gjøre i fremtiden, og kan kanskje finne noen nye veier å sikte seg inn mot, så det er veldig bra, mener Kristoffersen.

Nye kandidater

Også bedriftene er strålende fornøyde med å kunne komme i kontakt med studentene. Regnskapsfirmaet Visma er blant firmaene som aktivt kommer til å rekruttere økonomistudenter fra UiT når de skal besette 1 eller 2 stillinger i økonomiadministrasjonen neste sommer.

– Det har vært en del som har vært innom standen vår for å spørre om hva vi driver med. Det er jo en kjempefin mulighet for oss til både å markedsføre oss selv, samtidig som vi kanskje nå har møtt kandidatene som etter hvert kommer for å jobbe hos oss, sier Ole-Kristian Reinertsen fra Visma.

Remiks er en annen bedrift som har tatt turen til universitetet for å fortelle om seg selv, samtidig som også de ser på det som en mulighet for å komme i kontakt med fremtidige arbeidstakere.

– Studentene som har vært innom hos meg har vist stor interesse for å finne ut hva vi holder på med. For oss som driver med miljøarbeid er det jo ekstra spennende å være med på dette. Og så er det mange friske og kloke hoder blant studentene, sier informasjonsrådgiver i Remiks, Ivar Sture Handeland.

LES OGSÅ:

Har tatt sats

I år, som i årene før, var det studentene ved Handelshøgskolen som sto bak HHT-dagen. Styreleder i arrangementskomiteen, Cathrine Bell, er strålende fornøyd med dagen, og mener årets tema, ”ta sats”, har blitt tatt bokstavelig.

– Vi har tatt sats, og det har virkelig næringslivet og studentene også gjort. Det har vært en fantastisk dag, og alle har virket veldig fornøyde, sier Bell.

Også med tanke på den jobben de selv har gjort, er de fornøyde i styret. De hadde nemlig en målsetting om å styrke HHT-dagen som merkevare.

– Vi føler vi har tatt konseptet til nye høyder, og håper det vil bygges videre på de neste årene, avslutter Bell.

Kandidater: Tonje Larsen og Ole-Kristian Reinertsen fra Visma håper de har truffet fremtidige kolleger. Her med en annen bedriftsrepresentant. Foto: TARJEI BERG