Avtalen innebærer at Vitensenteret får mulighet til å utvikle flere nye undervisningsopplegg, og at Vitensenteret kan styrke sin satsing i Nord-Norge gjennom flere skolebesøk ut i regionen, skriver Nordnorsk vitensenter i en pressemelding.

- Nordnorsk vitensenter ønsker å inspirere barn og unge i Nord-Norge til å satse på realfag. Vitensenteret tilbyr interaktive undervisningsopplegg i skolen og aktiviteter etter skoletid i helger og ferier. Dette hadde vi ikke fått til uten støtte fra næringslivet, forklarer direktør for Nordnorsk vitensenter, Tove Marienborg.

Avtalen som nå er inngått, har en ramme på inntil 3,6 millioner kroner fordelt på perioden 2014-2016.

Støtten fra Statoil vil bidra til å styrke vitensenterets arbeid i Tromsø og i Nord-Norge for øvrig innenfor hovedtemaet energi og miljø i nord.

- Statoil har store ambisjoner i nord og vi ønsker å inspirere barn og unge til å bli nysgjerrige og interessert i realfag og teknologi. Nordnorsk vitensenter er en viktig arena for inspirasjon og kunnskapsformidling på disse områdene, og gjennom vårt talentutviklingsprogram Morgendagens Helter ønsker vi å styrke virksomheten til vitensenteret, sier områdedirektør Hans Jakob Hegge i Statoil.

Jonas Stein, byråd for næring, kultur og idrett, og Vidar Haukebø, Nordområdeinitiativet i Statoil, får hjelp til å lage sin egen høyttaler.