I dag er det skolefri i Tromsø. Vi har samlet noen tips til hva man kan fylle dagene med sammen med barna.

Legofestival

På Nordnorsk vitensenter arrangeres Legofestival, Build the Change.

– Årets Legofestival er større enn noensinne. Publikum boltre seg med et halvt tonn Lego-klosser. I år fokuserer vi på byens trafikkproblemer. Hvordan mener du vi skal løse disse? I tillegg blir det mulighet til å teste den nye bilrampen vår. Lag en bil og se om den klarer hoppet, skriver vitensenteret på sine hjemmesider.

Tromsø Villmarkssenter er et alternativ som passer både små og store barn i alle aldere. I tillegg til organiserte turer og utflukter ved senteret, kan man også her få kos for en billig penge.

Åpent basseng

På St. Elisabeth Hotell og Helsehus er det åpent basseng begge dagene. For de fotointeresserte kan fotokonkurransen til Botanisk Hages Venner Tromsø være verdt å sjekke ut. Konkurransens tema er nordnorsk og arktisk natur og den er delt inn i tre kategorier: planter i vann, ”Vissen og vakker”, samt liv i hagen. Du kan delta med tre bilder i hver kategori.

– Nå er det innsendingstid og bildene strømmer på. Konkurransen er åpen for alle, skriver Botanisk Hages Venner Tromsø på sine hjemmesider.

Kinobesøk

Feriedagene kan også brukes til et kinobesøk. I dag vises ”Fly 2: Brann og Redning”, samt ”Gubben og Katten – Masekråker og bestevenner”. I tillegg går ”Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama”.

Har du ikke besøkt Polarmuseet ennå? Fangstutstillinga i førsteetasjen er en populær attraksjon for eldre barn. Eller hva med et besøk på Polaria? Der trener og forer de selene hver dag.