Tidligere i dag skrev iTromsø historien om fjortenåringen Isak Hirsi som slukket en brann i leilighetskomplekset hvor familien bor.

Natt til søndag våknet han av at rekkverket rett utenfor inngangsdøra sto i full fyr. Isak og hans kusine reagerte raskt, og slukket brannen ved å løpe fram og tilbake med vann til flammene var slukket.

Fikk gave

Isak fikk skryt av både brannvesen og politi, og i dag fikk han en overraskelse levert på døra av Nor-Strand AS og G-MAX i Tromsø.

- Takk for din innsats og at du fikk begrenset skadene på bygget, skriver Norstrand i et kort til brannhelten.

Sammen med kortet fulgte en gave Isak aldri hadde forventet.

- Oi! Herlighet! Se så stor den er, roper Isak da han får øye på sykkelen som ventet da han kom hjem fra skolen.

Som en takknemlighet for hans snarrådighet og mot, spleiset firmaene på en splitter ny fatbike.

Helt sjokkert

- Jeg er helt sjokkert. Dette hadde jeg aldri forventet. Jeg er helt målløs, denne kan jeg jo sykle opp Mount Everest med, sier Isak leende.

Også på skolen har han fått oppmerksomhet for brannslukkingen.

- Både rektor og mange elever har kommet bort til meg og gitt meg skryt. Det er jeg veldig glad for og jeg er veldig glad for at vi fikk slukket brannen. Det kunne gått så mye verre, sier han.

Isak forteller at det fortsatt er skremmende å tenke på det som skjedde.

- Ja, det er fortsatt veldig ekkelt å tenke på. Jeg kommer aldri til å glemme det.

Skal sykle til skolen

I morgen har Isak store planer om å sykle på sin nye sykkel til skolen.

- Jeg holdt nesten på å besvime da jeg så sykkelen. Tusen takk, dette er årets gave. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle få en slik sykkel, men det passer veldig fint siden jeg har bursdag på fredag, forteller han.

OVERRASKET: - Se så stor den er! Dette hadde jeg aldri forventet, utbryter Isak Hirsi når han får se sykkelen. Foto: Marte Gilstad