I vår og sommer har store mengder vann rent ned fra Mellomveien og inn i fylkesbygget – og utover veier og parkeringsplasser i tilknytning til bygget.

Dette har skjedd til tross for at det har vært en svært tørr sommer med lite nedbør.

- Hvor vannet kommer fra er vanskelig å si, sier Jan Inge Hille, fylkesbyggsjef.

På vegne av fylkeskommunen og statlige Entra Eiendom har han sendt brev til kommunen der han krever handling.

Vil ha undersøkelser

Han mistenker at det enten dreier seg om lekkasjer i vann- og avløpsledninger i Mellomveien eller vann som strømmer ut fra den utgravde tomta på oversiden av bygget til Statens vegvesen.

– Vann og Avløp var her og gravde litt i sommer og da ble vannsiget mindre en stund. Nå er det imidlertid kommet tilbake for fullt, sier Hille.

Kommunens ansvar

Det er ifølge fylkeshussjefen kommunen som må ta ansvar for å få stoppet vannsiget før det er for sent.

– Vi sendte tidligere i år et brev til Vann og Avløp som vi ikke har fått svar på. Derfor har jeg sendt en mail for å purre på dem – noe må gjøres før vinteren, sier Hille.

Enhetsleder for Vann og Avløp i kommunen, Geir Helø, kjenner ikke til at det skal være noen vann- eller avløpsproblemer i området.

– Jeg skal undersøke saken nærmere, men som sagt er det ikke noe jeg har hørt om tidligere. Når det skjer alvorlige saker pleier jeg å få informasjon om dette, sier Helø – og ber om å få komme tilbake.

Ukjent for utbygger

Han tror imidlertid ikke at vannet kan spores tilbake til tomtegravingen som pågår på nabotomta på andre siden av Mellomveien.

– Derfra blir vannet pumpet opp og sendt ut i kloakken, så derfra kan det ikke komme, sier Helø.

Entreprenøren som har ansvar for utgraving av tomta – Inge Gabrielsen i Solligården Eiendomsutvikling – sier at han ikke har hørt om noen vannproblemer i tilknytning til tomta.

– Nei, det er helt ukjent for meg, sier han til iTromsø.

Jan Inge Hille i fylkeskommunen vil imidlertid ha saken ordnet før vinteren kommer.

– Vi har store bygningsmasser på nedsiden av veien, og frykter at det skal kunne bli store skader på byggene nå som vinteren er på tur, sier fylkesbyggsjefen.

NEPPE HERFRA: Tomten på oversiden av Mellomveien er trolig ikke årsaken til vannsiget på nedsiden av Mellomveien. Foto: Christer Pedersen