Tor Ingebrigtsen, administrerende direktør ved UNN, har besluttet at Nevro- og ortopediklinikken og Rehabiliteringsklinikken i UNN skal slås sammen til en klinikk.

Bjørn-Yngvar Nordvåg (58) fra St. Olavs i Trondheim blir klinikksjef for den nye klinikken.

Stor klinikk

Bjørn-Yngvar Nordvåg skal ha sjefsjobben i en stor klinikk ved UNN, hvor prioriterte oppgaver er organisatoriske endringer for å videreutvikle behandlingstilbudet, og etablere gode samarbeidsforhold mellom ulike fagmiljø.

Klinikksjefen har tro på at han sammen med en flott gjeng medarbeidere skal få det til.

- Forutsetningen for å lykkes er å utvikle et godt arbeidsmiljø ved å få til et skikkelig samarbeidsklima og et faglig miljø som medarbeiderne kan vokse i. Ut fra mine forutsetninger skal jeg forsøke å gjøre dette så bra som mulig, sier Nordvåg i en pressemelding.

Kommer tilbake

Nordvåg er overlege i revmatologi og kommer fra St. Olavs hospital i Trondheim. Han har tidligere jobbet 16 år i Tromsø, blant annet som avdelingsoverlege ved revmatologisk avdeling ved Regionsykehuset i Tromsø. Han tiltrer den nye stillingen på nyåret i 2015.

- Det er en stor oppgave i en kompleks klinikk. Jeg går inn i det med ærbødighet og respekt, og skjønner at jeg ikke kan gjøre en god jobb alene. Slik jeg kjenner UNN-miljøet vet jeg at det er mange gode krefter som kan være med å dra lasset. Derfor ser jeg på oppgaven som utfordrende, men samtidig spennende, sier Nordvåg.

Bred kompetanse

Administrerende direktør Tor Ingebrigtsen er fornøyd med tilsettingen.

- Foruten lang og bred ledererfaring, har han med seg god ballast gjennom et årelangt arbeid med å etablere et nasjonalt kvalitetsregister på oppdrag fra HOD og RHF-ene, tilknyttet behandling med biologiske legemidler. Han har i tillegg startet oppbyggingen av et nasjonalt register for leddsykdommer. Jeg ser frem til å samarbeide med ham, sier Ingebrigtsen i en pressemelding.