Johannessen, kjent som kurtjohanness1 på Instagram, forteller at det hele startet for omtrent ett år siden, da hans 19 år gamle datter introduserte ham for den populære bildedelingsapplikasjonen.

– Ja, det var jenta mi som viste meg det for første gang. Jeg har jo vært litt interessert i å ta litt bilder og sånn der og har holdt på med det i rundt seks-syv år, så jeg fikk henne til å hjelpe meg med å lage en konto, sier han.

Les også: Tromsø-fotograf nominert til "foto-Oscar"

Raus med ros

Johannessen begynte sånn smått å legge ut bilde, men samtidig ble han stadig mer interessert i hva andre delte gjennom appen.

– Jeg gikk inn og så på hva andre la ut rundt omkring i verden, også ballet det på seg- I dag har jeg 2.054 følgere, opplyser han.

54-åringen forteller at datteren hans rett og slett ikke kan forstå hvordan det kan ha seg, men forklaringen er, ifølge Johannessen selv, enkel:

– Det handler om å være raus med ros – det er noe nordmenn generelt kan bli flinkere til. Det koster deg ingenting å legge igjen en kommentar på et bilde du liker. Jeg husker jeg skrev at jeg likte et bilde ei 13 år gammel tysk jente hadde delt. Hun var utrolig dyktig, men ingen hadde kommentert bildene hennes. Reaksjonen var overveldende positiv, forteller han.

Likevel er det ikke bare ei raus og positiv holdning som har gitt Johannessen over 2.000 følgere fra hele verden. Han medgir nemlig at det er litt arbeid involvert også.

– Det startet med at jeg gikk inn på bilder som fanget min interesse og så på hvem som fulgte personen som hadde lagt de ut og hvilke bilder de selv har delt. Man skjønner jo fort at smaken ofte er som baken, men samtidig traff jeg mange som var knallgode. Jeg likte og kommenterte bildene deres og de mine, og sånn går det nå, forklarer han.

Les også: Sjekk disse blinkskuddene!

Nytt perspektiv

Den ivrige hobbyfotografen forteller at det siste året har vært utrolig artig og lærerikt.

– Man får jo følgere fra hele verden, og bildene de deler gir deg kanskje nye perspektiver. Jeg har for eksempel følgere i Tyrkia, Syria, Jordan, Palestina, Iran og Irak – hele den kretsen. Man lærer hva de synes er fint, hva de vil vise og hva de stolte av. Det er overraskende lite politiske og religiøse motiver. Det er mat, steder og hverdagsliv, sier han, og fortsetter:

– Det er for eksempel ei som kun tar bilder av sand i ørkenen. For oss er kanskje ikke det så oppsiktsvekkende eller pent. men verden er jo ikke bare høye fjell og dype daler – for hun er det sanden som er vakker.

Johannessen håper nå flere på hans egen alder finner fram til Instagram og gleden det kan gi.

– Det er utrolig enkelt. Man trenger ikke være proff eller ha avansert utstyr. Det handler om å dele det man synes er pent. Verden er jo et maleri – det gjelder bare å finne det rette utsnittet av det, sier han.

Selv tar han mest bilder på sin Samsun Galaxy Note 3 og bruker telefonens innebygde redigeringsprogram.

– Jeg har også et Nikon D600 jeg bruker, men jeg bruker mobilen vel så mye. Det er ikke alle kjøp som er like veloverveide, medgir han og ler.

Les også: Her følger kveita etter fiskekroken