sentrum: I august var gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter på 36 699 kroner, i september var den på 39 158 kroner. Daglig leder i Garanti Eiendomsmegling, Leif-Harald Svendsen, var smått overrasket over den betraktelige veksten.

– Jeg var litt overrasket over at den var såpass stor, men så må man naturligvis også være oppmerksom på feilmarginene disse statistikkene, sier Svendsen og utdyper:

– Det er varierende hvilke som selges fra måned til måned, dermed vil også denne statistikken variere fra måned til måned, forklarer han.

Stiger også i lengden

Ser man dog på de tolv siste månedene, er økningen på til sammen 11,5 prosent. P[ landsbasis er denne økningen på 2,9 prosent. Svendsen tror dette har med det store antallet nye boliger som legges ut på markedet i Tromsø.

– Her i byen er det flere nye boliger på markedet enn brukte, noe som naturligvis øker prisnivået. Dette er ganske unikt for Tromsø, men for så vidt også noe man ser igjen i visse andre byer også, forklarer Svendsen, som også mener en mangel på boliger er med på å presse prisene.

– Boliger som legges ut på markedet forsvinner på veldig kort tid, fordi det er så stor rift om dem. Dette gjør også at folk ”kriger” mer om boligene, slik at prisene øker, forklarer han.

Vil fortsette

Svendsen har ingen tro på at denne utviklingen vil bremse med det første.

– Det er fortsatt underskudd av boliger, og selv om det er mange store prosjekter på vei, er det ingenting som tilsier at denne prisveksten vil stoppe med det første, konstaterer han.

Leif-Harald Svendsen, daglig leder i Garanti eiendomsmegling Foto: Lars Åke Andersen