Onsdag kveld ble en 12 år gammel jente forsøkt lokket inn i en bil på Lunheim.

Politiet ønsker tips i saken og Tor Einar Eilertsen, sjef for ordensavdelingen i politiet i Tromsø, sier at de ser alvorlig på saken.

- Dette er en uten tvil en prioritert sak for oss. Vi ser alvorlig på all kriminalitet, men hvis det er sånn at barn blir forsøkt misbrukt så er det få ting som er mer alvorlig enn det, sier Eilertsen.

På alvor

Det er snakk om menn i en grå varebil eller SUV som skal ha forsøkt å lokke jenta inn i bilen med godteri. Politiet etterforsker saken på vanlig måte.

- Vi følger opp lysningene som ligger i saken og det jenta har opplevd, sier krimsjef Yngve Myrvoll.

Eilertsen sier at slike lokkesaker dukker opp med ujevne mellomrom.

- Det er bra at barna sier ifra, slik at man kan forsøke å få gjort noe med det. Å beskytte barna er noe av det viktigste vi gjør, sier Eilertsen.

Han er klar over faren for at mange kan bli mistenkeliggjort i en slik sak.

- Det kan fort bli en massesuggesjon, ja. Men vi ønsker ikke noen hendelser av denne typen og da må vi ta dette på alvor, sier Eilertsen.

- Skummelt

iTromsø har vært i kontakt med FAU ved Lunheim skole. De har ikke konstituert seg for skoleåret, men talsmann Jan Ivar Pedersen, sier at de skal ha et konstituerende møte i dag.

- Og der blir nok denne saken et tema, sier Pedersen.

Som forelder legger han imidlertid ikke skjul på at han gjerne er slike saker foruten.

- Det er selvfølgelig skummelt. Det er jo ikke første gang det skjer i Tromsø heller. Men vi avventer litt formell info fra skolen om dette også, sier Pedersen.

Avventer

Rektor Solrunn Lilleby har fått med seg episoden og sier at personalet har snakket om det i dag.

- Men i samråd med politiet har vi foreløpig valgt å avvente litt med å koble inn foreldrene, sier Lilleby.

- Hvorfor har dere valgt det?

- Det er litt for at vi ikke ønsker å hausse opp en enkeltmelding. Vi har heller ikke hørt noe fra foreldrene og vet ikke engang om jenta er elev på skolen vår. Men vi har prosedyrer for hva vi gjør i slike tilfeller. Og skulle det dukke opp flere meldinger, så er det naturlig å involvere foreldregruppen, sier Lilleby.

Har hendelsen vært et tema i klassene i dag?

- Nei.

Ifølge Lilleby skal politiet patruljere i området og se etter mistenkelige biler.