De siste ni årene har pant fra Buktafestivalen bidratt til at Kafé X kan gjøre flere viktige og sosiale tiltak.

En krone til Kafé X

Ordningen fungerer slik at for hvert glass som pantes i returstasjonene på festivalen, går en hel krone uavkortet til Kafé X.

- Det er fantastisk at publikum har vært flink å pante i år. Ikke bare gjør det Kafé X i stand til å finne på mange viktige sosiale tiltak, men vi sparer også miljøet for unødvendig forsøpling og holder Telegrafbukta ren og pen mens publikum koser seg på konsert, sier produsent for Bukta, Egil Bye Damsgård, i en pressemelding.

Drar på fotballtur

Panting av glass på Buktafestivalen i år har sørget for at flere av brukerne av Kafé X kan dra på etterlengtet fotballtur til England.

Dette takket være Buktas panteglade publikummere og den humanitære organisasjonen Lions, som også bidratt med midler for å få dette til.

- Vi har et stort fotballmiljø internt og viser kamper her på kaféen. Vi drar ofte på TIL-kamp sammen her i byen, og endelig skal vi få muligheten til å se Premier League i England. Derfor synes vi det er ekstra stas at både Lions og Buktafestivalen gjør dette mulig for oss, forteller Asbjørn Larsen fra Kafé X.

Bidrar på festivalen

Buktafestivalen har samarbeidet tett med Kafé X i over ti år og hvert år stiller kaféen med 20-30 frivillige til festivalen.

- Nesten totalt 70 av kafeens frivillige og brukere har fått oppleve det unike samholdet og kjent på mestringsfølelsen en godt gjennomført festival har gitt. Disse har gjennom samarbeidet til Kafé X og Bukta kommet enda et skritt nærmere det livet de ønsker seg, et liv som ikke er styrt av rusen, avslutter Larsen.

Kafé X er et tilbud til personer som har hatt psykiske og/eller rusproblemer og som sliter med å komme helt ut av sin situasjon. I tillegg er kafeen også en åpen møteplass for alle som ønsker å komme innom.

RIGGER: Egil Bye Damsgård under riggingen av årets festival. Foto: Tor Farstad
PANTEORDNING: I flere år har en krone per pantet glass på Buktafestivalen gått til Kafé X.