Selskapet opprettet en tannklinikk i Budapest i Ungarn i 2010. Nå åpner de sin første tannklinikk i Norge midt i Tromsø sentrum.

– Nå tar vi steget videre og tar opp konkurransen mot norske tannleger. Målet vårt er å få ned prisene, samtidig som vi vil gjøre oss mer tilgjengelig, sier Morten Leivseth, spesialsykepleier ved Budapest Klinikken.

Oppstarten av klinikken er i en tidlig fase, men Leivseth sier de allerede har fått mye positiv respons på den planlagte nyåpningen i desember.

– Vi har langt over 100 som allerede har bestilt time og vi har fått mye god respons på sosiale medier.

Les også: Her er byens mest populære tannleger

Flyr inn spesialister

Den nye tannklinikken tar over de gamle lokalene til Løiten Lys i Skippergata og rommer rundt 300 kvadratmeter.

– Vi merker at våre kunder blir mer og mer opptatt av tilgjengelighet, så vi etablerer oss på gateplan midt i sentrum.

Klinikken vil i hovedsak bestå av norske tannleger og tannpleiere, men selskapet skal i tillegg fly inn spesialister fra Ungarn ved behov.

– Mange pasienter trenger tverrfaglig behandling av ulike spesialister, så vi vil samle hele behandlingsprosessen på ett sted.

Leivseth frykter ikke at nyetableringen vil føre til at færre reiser til klinikken i Ungarn.

– Vi har behandlet over 10.000 pasienter hos oss i Ungarn og tror den nye klinikken bare vil føre til økt trafikk. Våre kunder er fra hele landet og det er mulig noen nå heller reiser opp til Tromsø for behandling, hvis det blir billigere.

Les også: Skal til bunns i tromsøværingers tannhelseproblemer

Skal bli større

Budapest Klinikken har også planer om å ekspandere flere steder i Norge.

– Vi har som mål å etablere tre klinikker til i løpet av neste år. Vi ser på steder som Trondheim, Mo i Rana og Gardermoen, forteller Leivseth.

Han sier de har som mål å bli Norges første lavpriskjede på tannbehandling.

– Det er et ambisiøst mål, men vi har alltid vært ambisiøse. Vi startet opp for bare fire år siden og har vokst mye. Vi mener konkurranse er sunt og det er nok arbeid og pasienter til alle tannleger her i byen.

Selskapet omsatte i 2013 for cirka 20 millioner kroner og sysselsetter i dag cirka 50 årsverk bare i Budapest.

Les også: Finsk tannlegekjede vil starte opp i Norge

Bra med konkurranse

Camilla Hansen Steinum, president i Den Norske Tannlegeforeningen, er positiv til tanken om økt konkurranse.

– De er ikke den første som prøver å være lavprisklinikk, men så lenge alle følger det norske lovverket er det positivt med konkurranse. Det er ganske god konkurranse i tannlegemarkedet nå og det er flere tannleger enn på lenge.

Steinum oppfatter derimot ikke at pasienter er så opptatt av pris.

– Jeg opplever ganske ofte at pasienter ikke er så opptatt av pris, men heller legger vekt på kvalitet og ordentlig utstyr. Pasienter vil heller finne en tannlege de føler seg trygge på.

Hun mener likevel at nyetableringen i Norge er spennende.

– Prisene på tannlegebehandling varierer veldig mye allerede, så det blir spennende å se hvor mye de kan konkurrere i pris. Det koster jo noe å drive en forsvarlig tannlegepraksis og levere kvalitet, så det er begrenset hvor billig det kan bli, avslutter Steinum.