Wasshaug, som bor i Tromsdalen, kjørte gjennom Lavangsdalen mellom klokken 21.00 og 22.00 forrige lørdag. Da ble han stoppet i en av UPs trafikkontroller.

- Det er for så vidt greit, men jeg reagerte øyeblikkelig på at ingen av betjentene hadde på seg refleks. Jeg så kun betjenten som vinket meg inn fordi hun hadde en rød lysstav, men da hun slo den av var det av var det vanskelig å se hvor de sto hen. Det var rett og slett bekkmørkt, sier han.

Sjekket praksis

Da Wasshaug kom hjem bestemte han seg for å sjekke saken.

- Jeg letet opp flere videoer på nettet av kontroller, og der har de på seg vest selv midt på lyseste dagen. Jeg ble egentlig helt paff, det er direkte trafikkfarlig, sier han.

UP-sjef Geir Marthinsen sier at ikke kjenner til saken, men at han vil snakke med den aktuelle patruljen for å få høre hva som har skjedd. Han har vanskelig å tro at UP-patruljen IKKE har brukt refleks.

Vil se videoen

- Nei, jeg kan nesten ikke tro det - dette er en patrulje som er veldig obs på sikkerhet. Jeg må nesten få se på videoen av hendelsen før jeg kan uttale meg konkret om saken, sier UP-sjefen.

Retningsliinjene for trafikkontroller er imidlertid klare.

- Som hovedregel skal det brukes refleksvest når våre tjenestemenn er ute i trafikken for å stanse biler. Det er bare i unntakstilfeller som dette ikke skal skje, sier han.

Slike unntakstilfeller kan være at politiet ikke ønsker å avsløre sitt nærvær eller at det oppstår en akutt situasjon som må avklares.

- Men ikke minst av hensyn til sikkerheten til våre ansatte så skal de bruke vest når de er ute i trafikken, sier Marthinsen.

- Ikke godt nok

Fredag ettermiddag har UP-sjefen fått sett videoen og forklarer situasjonen.

- Det stemmer ikke at vi er uten refleks, jeg vil si det er en misvisende overskrift dere har. Man ser på videoen at vi har refleks både nede på beina og oppe på skuldrene. Det som har skjedd er at refleksvesten er åpen og da vises ikke refleksene godt nok. Det er ikke godt nok og da vises vi for dårlig. Vesten skal være igjen, sier Marthinsen.

Han understreker at de åpne refleksvestene ikke førte til noen problemer under kontrollen.

- Patruljen har fortalt at de ikke hadde noen problemer med å få gitt signaler til bilistene. Situasjonen var som den var, og ingen biler hadde problemer med å stoppe.

Marthinsen sier hendelsen likevel er beklagelig.

- Det er bare å beklage hvis vi skremte bilisten, sier UP-sjefen.