Det hele begynte for flere år siden da amerikaneren Gregory Taff og en kamerat kjørte gjennom et boligstrøk i Miami. De begynte å bli sultne, så de satte kursen mot sentrum for å finne en restaurant. Samtidig kunne de lukte at hundrevis av hjem i området lagde middag, og dermed dukket ideen opp i Taffs hode.

– Det var sikkert mange av hjemmene som kunne tenkt seg middagsgjester, og vi ville mye heller være på middagsbesøk enn å dra på restaurant. Da kom jeg på ideen om å lage en nettside som kunne hjelpe folk med nettopp dette, forklarer Taff, som nå er bosatt i Tromsø og har fått med seg flere partnere på prosjektet.

Betal hva du vil

På nettstedet Purple Dinner kan man kan nemlig registrere seg som vert eller besøkende. Deretter kan man avtale middagsbesøk, med hvem som helst, hvor som helst i verden.

– Jeg elsker mat og reise, noe som er baktanken bak dette. Målet er å gjøre det så stort som mulig internasjonalt, slik at man hvor som helst i verden kan finne noen å spise middag hos. På det viset får man et innblikk i andre kulturer, knytter nye bekjentskaper og slipper å punge ut slik man måtte gjort på en restaurant, forklarer Taff.

Kan tilby en flaske vin

For hvis man er vert kan man velge prisen på matretten helt selv, eller bare be om en liten gave i bytte.

– Premissene kan for eksempel bare være at man tar med en flaske vin, eller litt sjokolade. Eller så kan man tilby middagen helt gratis, det er opp til hver enkelt, forklarer Taff, som legger til at andre nettsteder gjør lignende ting, men ikke like ambisiøst:

– Det er noen som har slike nettsteder ting for visse områder, eller for ren betaling, men jeg ønsket å lage noe unikt.

Lanseringsfest

Navnet på nettstedet er ganske tilfeldig innrømmer han.

– Vi tenkte på mange forskjellige navn, men ingen kunne beskrive helt hva vi drev med. Derfor gikk vi bare for noe som var morsomt og kunne fange interessen til folk, sier han.

Den tromsøbosatte Taff satser i hele verden, men har sin base i Tromsø. Her skal han også arrangere lanseringsfest, på Sivertsens kafé, med lilla tema.

– Vi skal ha en lilla lanseringsfest, der den mest lillae kvinnen og mannen får en lilla gave, sier Taff, som håper så mange som mulig får øynene opp for konseptet.