Under moteshowet på The Edge i forbindelse med solidaritetseventen for brystkreft på lørdag, var det ikke de profesjonelle modellene på catwalken som var høydepunktet. Modellene som høstet mest applaus og ros fra publikum, var kvinnene som avsluttet showet. Disse kvinnene enten hadde eller har tidligere hatt brystkreft. Heriblant 51 år gamle Hanne Therese Evensen.

Evensen var syk med brystkreft fra 2012 til oktober 2013 og lot til å stortrives på catwalken på lørdag i ført antrekk fra Moods of Norway.

- Det var utrolig gøy å få være med. Vi som har gått modell har blitt ekstremt godt ivaretatt og det har vært en veldig positiv opplevelse, sier hun.

Føles godt

Selv om Evensen har vært frisk i nærmere ett år, vet hun godt hvor tøff kampen mot kreften kan være.

- Mange kvinner får brystkreft og når man selv har vært gjennom dette og har kjent på kroppen hvor tøft det er, føles det nå utrolig godt å klare og være med på et så stort arrangement, forteller Evensen.

Åpenhet

Om selve arrangementet hadde hun bare positive ting å komme med.

- Det er kjempeflott! Rett og slett et fantastisk tiltak. Eventer som dette setter fokus på sykdommen og det samles inn midler til forskning og lignende.

Og mener eventen bidrar mye til åpenheten rundt brystkreft.

- Det er veldig bra at eventer som dette arrangeres og at det blir en slags åpenhet rundt sykdommen. Åpenhet er viktig for den syke, men kanskje spesielt viktig for de pårørende. Det gjør det mye enklere for familien rundt for eksempel, sier Evensen av erfaring.