Ifølge Vervarslinga i Nord-Norge var gårsdagens kraftigste middelvind på 7,4 meter per sekund, og med det var det gode forhold for å trene teknikk på Sør-Tromsøya.

– Vi tar med paragliderne og øver oss uten egentlig å forlate bakken noe særlig. Har du god kontroll på bakken, er du desto bedre i luften, sier Matthew Montgomerie, som er relativt ny i klubben.

Montegomerie skal ha vært bosatt i Tromsø de siste to årene, men har drevet med paragliding siden 2008, da han fikk sertifikatet sitt.

– Det er alltid nye ting å lære og derfor viktig at man hele tiden trener, sier Montgomerie.

Flyr året rundt

Ofte brukte områder for klubbmedlemmer er Fløya, Ersfjord, Finnvikdalen og Vannøya, sistnevnte som er Montgomeries favorittsted.

– Jeg har aldri fløyet om vinteren da, så det kan være noe jeg prøver meg på i år. Det overrasket meg litt, men her flyr man jo hele året og helt til man ikke kan føle fingrene sine lenger, sier han og ler.

Lave temperaturer er likevel ikke en begrensning for å gjøre det han liker så godt.

– Mot og gode hansker er vel strengt tatt alt man trenger, forteller Montegomerie. Før han flyttet til Tromsø var det Sør-England som var hans hjem, et lite stykke unna London.

Følelser og utsikt

På spørsmål om hvorfor han driver med paragliding, kommer svaret kjapt.

– For å ha det gøy. Man gjør det for gleden og nytelsen av å fly - det er den eneste grunnen til at noen i det hele tatt holder på med slike aktiviteter, sier Montegomerie.

I tillegg til at det gir en fantastisk følelse, mener han at utsikten er noe av det aller beste med det hele.

– Det anbefales på det sterkeste, det er virkelig flott å kunne oppholde seg blant fuglene på himmelen, hevder engelskmannen.

Kan gå galt

Farene ved paragliding er imidlertid noe som ikke bekymrer Montgomerie noe særlig.

– Det er som med alt annet, det kan alltid gå galt. Ulikt utstyr tilrettelegger for ulike måter å fly på, og mens noen liker å konkurrere, er jeg fornøyd med å bare kose meg, avslutter Montgomerie.