- Det kameraet der åpner mange nye muligheter. Det er spennende å se hva som skjer på havbunnen. Vi sitter jo i båten og lurer veldig på hva som rører seg der nede.

Det forteller kveitefiskeren Geir Sogn-Grundvåg om undervannsvideoen av kveita som sluker agnet.

- Kveita kan være lunefull

Det var i fjor høst fiskeren festet GoPro-kameraet på snøret første gang.

- Jeg hørte om andre som hadde gjort det og bestemte meg for å teste det ut.

51-åringen forteller at det er nysgjerrigheten rundt hva som er på bunnen, oppførselen til kveita og hvordan man kan lære mer om fiskemetoden som gjør at det er blitt populært å filme fiskekroken under vann.

Videoen over er filmet 1. oktober på det han betegner som et hemmelig sted på "yttersia" av Tromsø.

- Vi ser at mange følger etter kroken. På en dag ti kveiter kan følge snøret uten å bite, mens andre dager biter alle. Kveita kan være litt lunefull, sier Sogn-Grundvåg.

13 kveiter på 55 minutter

Han legger til at han vet om flere som har fått smaken på denne typen filming, mye på grunn av kameraets mange muligheter og den gode kvaliteten på bildene.

- Vi syns jo det er spennende med kveitefiske og vil gjerne vite mest mulig om hvordan det ser ut under havoverflaten.

- På denne turen fikk vi fem kveiter, hvor den største var på 20 kilo. Jeg så 13 kveiter på de 55 minuttene jeg filmet. Den som bet på var 15 kilo og er nok det vi betegner som en "småkveite".

Forskeren ved Nofima begynte med kveitefiske i 2008 og kan vise til en kveite på 170 kilo og 230 cm lang som sin største fangst så langt.

- Jeg filmer ikke hver gang jeg er ute, men vil nok gjøre det mer fremover, sier fiskeren som hittil har vært på fem fisketurer etter kveite denne høsten.