Dick Chiang har gått sammen med Moose on the Loose-gründer Andreas Nilsen for å starte opp et nytt spisested i Tromsø med fokus på sunn mat. Spisestedet har fått navnet ”Five a Day” og åpnet dørene for første gang på mandag i Moose on the Loose sine gamle lokaler på Jekta.

– Dette er en sunnhetsbar hvor vi satser på sunnere matalternativer til folk i Tromsø, forteller Chiang.

Og grunnen til at de to vil fore Tromsøværinger med sunn kost er enkel.

– Vi har sett at det er en mangelvare i byen. I det fleste storbyer har det blitt mer fokus på sunn mat og konsepter slik som ”Five a Day”. Det er ingen slike spisesteder i byen, derfor måtte vi gjøre noe med det, sier Chiang.

– Trengte dette

Under åpningsdagen var det flere som tok turen til det nye spisestedet og den sunne maten ser ut til å ha falt i smak.

– Dette er noe vi trengte i Tromsø. Jeg føler at jeg kan gå på kafé med god samvittighet nå, sier Marianne Kjelstrup som hadde med sin datter Hermine Kjelstrup (2) på kafébesøk.

Vennene Birgitte Hansen og Joachim Sørensen tok også turen innom for å teste ut det nye spisestedet.

– Jeg syns maten var veldig god og dette er et konsept som vi trengte i byen, sier Sørensen.

– For vi som jobber på senteret, så er det veldig fint å ha et sunt mattilbud, legger Hansen til.

Lokale matvarer

Chiang forklarer at ”Five a Day” satser hovedsakelig på lokale matvarer og serverer blant annet salater, smoothies, lavkarbobrød og glutenfrie sandwicher.

– Så langt har vi fått mange positive tilbakemeldinger. Det har vært mye snakk om spisestedet både før og etter åpningen. Vi opplever at folk mener det har vært en mangelvare på slike spisesteder i Tromsø, sier Chiang.

Fornøyd

Antall besøkende på åpningsdagen er gründeren fornøyd med.

– Det har vært litt stille mandags morgen, men det er bare bra. Vi er i en innkjøringsfase, så det er godt at vi får tatt det litt med ro den første dagen. Jeg er sikker på at dette er et spisested som kommer til å ta av, sier han.

Videre røper han at det allerede er andre kjøpesentre som har vist sin interesse for konseptet.

– Vi kan ikke si hvilke kjøpesentre det gjelder enda, sier en hemmelighetsfull Chiang.

sunt: Dick Chiang er en av mennene bak ”Five a Day”. Mandag åpnet de spisestedet hvor de fokuserer på sunn mat. Begge foto: Lena Verås Eriksen Foto: Lena Verås Eriksen
godt: Marianne Kjelstrup sammen med sin datter Hermine Kjelstrup (2) var veldig fornøyd med maten de fikk servert. Foto: Lena Verås Eriksen
Etterlengtet: Joachim Sørensen og Birgitte Hansen mener at et spisested som tilbyr sunn mat har vært en mangelvare i Tromsø. Foto: Lena Verås Eriksen