iTromsø har tidligere omtalt betalingsstoppen som har rammet et 30-talls bedrifter som var involverte i sjakkarrangementet. Nå viser det seg at sjakkorganisasjonen ikke har betalt det svenske selskapet Polyglott én eneste krone av de 220.347 kronene de skylder den lille bedriften.

– Dette er helt tragisk for oss. Jeg vet ikke hva vi skal gjøre. Jeg har prøvd å ta kontakt med Børge Robertsen og Hans Olav Karde flere ganger for å få avklaring rundt betalingen, men det virker ikke som de ønsker å gjøre opp for seg, fortviler Isaksson over telefonen fra Sverige.

Polyglott drives av Isaksson og hennes samarbeidspartner, og tapet av flere hundre tusen kroner er noe som kan tvinge det lille selskapet i kne. Isaksson frykter at de i ytterste konsekvens kan gå konkurs.

Svært provosert

Hun har fulgt med på skriveriene rundt OL, og ble rasende da hun leste hva Karde hadde sagt i forbindelse med profittmarginene til sine kreditorer.

– Jeg kjenner jeg blir kraftig provosert av uttalelsene til Karde. Han sier at flere av selskapene opererer med profittmarginer på 30 %. Det er tull. Vi hadde opprinnelig en profittmargin på 9 %, men det har likevel lite å si når vi ikke har blitt betalt en eneste krone, Vi er et veldig lite selskap, og vi tåler dermed ikke tap i denne størrelsesordenen, tordner hun.

Har betalt

Situasjonen til det svenske selskapet blir ikke bedre av det faktum at de allerede har gjort opp for sine egne utgifter.

– Vi har jo allerede betalt tolkene som utførte oppgaver på vegne av oss under sjakk-OL, uten at vi har fått dette dekt inn på inntektssiden, forklarer Isaksson.

Lyver

Tolkegründeren hevder hun var i kontakt med administrerende direktør i Chess Olympiad Tromsø 2014 AS, Børge Robertsen, i forrige uke, og at han på det tidspunktet lovte at Chess Olympiad Tromsø 2014 skulle betale rundt 70 % av det totale beløpet. Isaksson fikk da en kopi av overføringen av dette beløpet, men uten at hennes kontonummer var oppgitt på kvitteringen.

– Jeg tok kontakt med de da pengene ikke gikk gjennom. De hevdet det hadde blitt gjort en feil, og at de skulle gjennomføre betalingen på nytt med en gang, forteller Isaksson.

Dette ble imidlertid aldri gjort, og hun frykter nå at det hele har vært en utsettelsestaktikk fra sjakkledelsens side.

– Det virker i det hele tatt som at de har bevisst løyet for å kjøpe seg tid. Ingenting av det de har sagt har vist seg å stemme. Nå får jeg ikke tak i noen av de på verken mail eller telefon, hevder Isaksson.

Ingen kommentar

Børge Robertsen vil på sin side ikke kommentere enkeltkreditorer. Han henviser til mailene som har blitt sendt ut til de berørte selskapene, og sier de ikke vil ha noe nytt å komme med før torsdag 9. oktober.

– I brevet står det at vi har som mål å komme med en redegjørelse for vår økonomiske situasjon på torsdag.

Heller ikke påstandene om at de har gjort seg vanskelige å komme i kontakt med vil han svare noe på.

– Hennes påstander får stå for hennes regning, det er ikke noe jeg vil legge meg borti på nåværende tidspunkt, sier Robertsen kort.