I forslag til statsbudsjett for 2015 får Nordnorsk Kunstmuseum 2,3 millioner kroner til etablering av filial på Svalbard. Kunsthall Svalbard er navnet på etableringen som er planlagt i tilknytning til Svalbard Museum i Longyearbyen.

Hjertebarn

– Det er en veldig gledelig dag for Nordnorsk Kunstmuseum. For meg personlig er dette mitt hjertebarn, og en idé som ble unnfanget da jeg var fersk direktør, sier direktør Knut Ljøgodt ved Nordnorsk Kunstmuseum.

Han understreker av museet er et kunstmuseet for hele landsdelen. Ideen om Kunsthall Svalbard oppsto for et par år siden. Etableringen skjer i tett samarbeid med Svalbard Museum og Longyearbyen lokalstyre.

- Døråpner

Svalbardfilialen skal bli et visningssted for internasjonal samtidskunst, med både nordnorske, norske og internasjonale bidragsytere. Det skal skje gjennom gjesteprogrammet ”Residency”.

– Svalbard er et ”hotspot”, og det skjer veldig mye i nordområdene med klima og næringsutvikling. Nå skal vi bidra kulturelt og kunstnerisk, og bli en døråpner for resten av samfunnet, sier Ljøgodt.