AMFI Pyramiden står nå ovenfor en rekke utskiftinger i form av butikker. I går ble det kjent at VIC og Match er slått konkurs, mens senterleder Marit Stokmo i dag kunne fortelle at også KappAhl er på vei ut av senteret.

– Det er alltid trist når butikker stenger, men vi må bare forholde oss til det, konstaterer Stokmo, som dog påpeker at VIC ikke avvikles til tross for konkursen:

– VIC som kjede vil ta over butikken, så den vil bestå som normalt.

Europris inn

En annen hyggelig nyhet for senteret er at Europris skal inn i de gamle lokalene til Bohus i første etasje. Senterlederen tror dette vil gi kundene et etterlengtet tilbud.

– De har et veldig bredt spekter av varebeholdning, noe jeg tror både vil være bra for senteret og for Tromsdalen. Forhåpentligvis er de åpnet i løpet av november, men det kan jeg ikke si for sikkert akkurat nå, sier hun.

Rokerer på senteret

Det er flere tomme lokaler på sentret for øyeblikket, som Stokmo ønsker å fylle innen rimelig tid.

– Vi jobber aktivt med å finne butikker til de lokalene som nå står tomme. Det er som nevnt ikke gøy at butikker flytter ut, men det blir også godt med litt rokering på senteret, konstaterer hun, og nevner blant annet at KID skal flytte til andreetasje.

Akkurat hva som skal inn i de tomme lokalene er ikke sikkert ennå, men Stokmo sier hun godt kunne tenkt seg flere ”mannebutikker” på Pyramiden.

– Det er vel det jeg føler vi savner litt her på senteret. Forretninger med litt ”mannerelaterte” produkter, som for eksempel en elektrobutikk.

Gode resultater

Stokmo kan dog konstatere at til tross for utskiftninger går driften av senteret godt.

– I september hadde vi en økning på ti prosent i omsetning, en positiv utvikling vi håper vil vare utover høsten. Vi har vært et stabilt kjøpesenter i mange år, og har ambisjoner om å fortsette å være det, konkluderer senterlederen.

MANNEBUTIKKER: Senterleder Marit Stokmo håper på flere "mannebutikker" inn på senteret, men kan ikke love noe med det første. Foto: Tom Benjaminsen