Forrige uke spilte Jakob (8) fotballkamp med laget sitt. Midt under kampen løp han i full fart etter ballen, før det plutselig ble bråstopp.

– Jeg løpte skikkelig fort og så kom jeg helt nær veggen. Da hektet jeg plutselig fast armen her, forteller Jakob Berg Johannessen (8) og peker mot ei reim som henger ut fra skilleveggen.

Uten krefter

Mamma Janne Berg Jenssen så det som skjedde under sønnens kamp.

– Jeg så at han løp, men så ble armen hektet fast og resten av kroppen fortsatte fremover. Jeg så på han at det ble vondt.

Jakob fortsatte å spille kampen, som for øvrig endte med seier, og merket ikke før litt senere hvor vondt det egentlig var.

– Han slet med å få på seg jakken ordentlig og ble liksom helt uten krefter i armen, forklarer stefar Knut Berg Jenssen.

Han etterlyser en bedre løsning i hallen.

– Sånt skjer jo, men det er så unødvendig. Det må jo kunne finnes en bedre løsning enn dette.

Frykter verre skader

I Fløyahallen er det to slike skillevegger som senkes for å dele opp hallen i mindre baner. Reimer lik den Jakob hektet seg fast i, går langs hele skilleveggen på den ene siden. Banene går helt ut til skilleveggen, uten noen annen merking.

– Det må jo kunne gå an å sette opp kjegler eller merke banen litt fra veggen. Det er jo unger i lek som løper fort og da er det uforsvarlig at de løper helt inntil skilleveggen, sier mor.

Hun frykter verre skader kan skje.

– Nå hektet han jo på en måte bare armen, hva om noen hekter hodet? spør hun.

Familien har vært til flere undersøkelser på UNN, uten at de ennå er helt sikre på hvilken skade som har skjedd i armen på Jakob.

– Vi har vært på flere undersøkelser og om en ukes tid skal vi tilbake. Hvis han fortsatt har vondt, skal de ta MR igjen for å se om det er brudd eller kraftig forstuing, sier Berg Jenssen.

Fikk gips

Jakob helst skulle vært uten hendelsen. Han har nå gips på høyre arm og må stå over fotballen i fire til fem uker.

– Det er litt synd hvis jeg går glipp av fotballturneringa som er snart, sier han.

Foreldrene håper nå det tas grep for å forbedre skilleløsningen.

– Jeg husker disse skilleveggene fra jeg selv var liten og spilte her. Skilleveggene har vært slik i mange år og noe burde gjøres for å forhindre slike skader, sier Knut Berg Jenssen.

Kjent med situasjonen

Magne Ripmann, daglig leder i Fløya Anlegg og idrettsforeningen Fløya, er kjent med flere hendelser grunnet skilleveggene.

– Det er en kjent sak og slike ting har skjedd med jevne mellomrom.

Skilleveggene har vært slik siden hallen ble bygd.

– Jeg skulle gjerne hatt en annen løsning, men det vet jeg ikke om finnes innenfor rimelige rammer. De aller fleste andre haller her i byen har også samme løsning, forklarer han.

Han understreker at det ikke er noe feil med skilleveggene.

– Det er verken feil eller manglende vedlikehold som fører til dette, det er en teknisk løsning som har forårsaket det.

Ripmann legger til at det er opp til hver enkelt leietaker om man vil merke opp banene annerledes.

– Hvis man vil sette opp kjegler for å skape avstand til skilleveggen under kamp eller trening, er det så klart mulig.

Han synes synd på gutten, men ønsker ikke kommentere den aktuelle hendelsen ytterligere.

– Det er selvfølgelig synd på gutten det har skjedd med. Det er problematisk og slike saker skulle vi gjerne vært foruten.