Når fylkestinget samler seg til sesjon tirsdag er en av sakene de folkevalgte skal behandle en ny eierstrategi for Troms Kraft.

Ifølge Line Fusdahl er dagens eierstrategi gått ut på dato for lengst, og en ny må på plass raskt.

Vil ha sterkere styring

– Det er viktig for oss som eiere, det er viktig for styret i TK – og det er viktig for selskapet selv at vi gir et klart og tydelig signal på hva vi som eiere ønsker med selskapet, sier hun.

Hun understreker at det ikke kun er skandalene rundt Kraft og Kultur, Senterpartistøtten og de andre uhumskhetene som TK har vært rammet av som ligger bak. Samtidig har TK havnet i et økonomisk uføre som er vanskelig å håndtere.

Trenger friske penger

Derfor vil kapitalinnskudd være en av tingene som vil bli vurdert i den nye eierskapsstrategien.

– Har dagens eiere kapital nok til å avhjelpe situasjonen eller vil dere åpne for at andre eiere kommer inn?

– Det er det for tidlig å si noe om, men fylket har ikke midler til å gå inn med midler nå, sier Fusdahl.

Det er ifølge henne en ”ambisjon” at TK skal være et offentlig eid selskap også i fremtiden, men hun utelukker ikke at andre eiere skal kunne komme inn.

– Det er feil å være absolutte på dette tidspunktet. Dette er ting som vi skal belyse i det arbeidet vi nå setter i gang, sier hun.

Gammel strategi

Ifølge Fusdahl haster det å få på plass en nye eierskapsstrategi.

– Den tidligere eierskapsstrategien ble laget da kraftmarkedet så helt annerledes ut. Dagens kraftmarked ville vært utfordrende for TK selv uten skandalene, sier Fusdahl.

Å skrive en ny eierskapsstrategi vil bli en oppgave som skal utføres utenfor fylkeshuset, sier hun videre.

– Vi har ikke kompetansen her på huset til å gjennomføre noe slikt. Derfor vil vi legge ut saken på anbud for å få den ekspertisen på kraftmarkedet som vi trenger, sier fylkesrådslederen.