Da Petter Stordalen med brask og bram åpnet Comfort Hotel Xpress i Tromsø i kveld, er det med norges yngste hotellsjef på laget. Svenske Mattias Stengl har kapret drømmejobben - uten noen som helst utdanning i faget.

- Jeg har ingen relevant  studiebakgrunn, det er sant. Men jeg har en enorm interesse for denne bransjen. Jeg har jobbet fire år i Choice-kjeden og har lært enormt mye av det, sier hotellsjefen selv.

Slår sjefen

Med sine beskjedne 23 år slår han selveste Petter Stordalen med et år i sjefsstolen. Hotellkongen var selv 24 da han overtok sitt første hotell, og da han introduserte sin nye kollega, bemerket han spøkefullt at den nye sjefen knapt hadde kommet ut av russedressen før han inntok sjefsstolen.

- Det med alderen er ærlig talt ikke noe jeg har reflektert noe særlig over. Da jeg fikk tilbudet om å bli hotellsjef her, satte jeg meg på første fly til Tromsø. jeg har aldri vært her før, men jeg elsker byen allerede, sier Stengl.

Ydmyk konkurrent

Han peker på naturen, menneskene og byens uteliv som tre gode grunner til å bli i Tromsø. At konkurransen i bransjen kan bli tøff, ser han kun på som en utfordring.

- Det er stor kapasitet og sterk tilvekst i hotellbransjen i Tromsø, og jeg er ydmyk i forhold til den konkurransen. Men jeg har også stor tro på vårt konsept, som jeg tror vil bli godt mottatt her, sier Stengl.

Lavpriskonseptet Comfort Xpress er enkelt. Tekonologiske løsninger står sentralt, og innsjekk skjer via mobiltelefon. Den brukes også som romnøkkel, og en ringetone på SMS utgjør selve døråpneren. Hotellkongen beskriver konseptet som en revolusjon i hotellbransjen, der kunden er vinneren.

- Dette er hotellet for de som ønsker å betale minst mulig for å bo, og som vil oppleve mest mulig av Nordens Paris. Her bor alle de som ikke er avhengig av at et hotell har restaurant, konferanse, spa og bar. Det får en god seng og et rent rom - resten finner de utenfor hotellet, sier Petter Stordalen.

Petter Stordalen Foto: Linn Bertheussen